ügyvédhez megyünk ma és azt mondta az ügy ára amit intézünk nala 20ezer+áfa. No de mennyi az áfa érték hogyan számolják?
Az áfa 27%-os
20000 + 20000 27%-a
tehát
20000 + (20000x0,27)
egyszerűbben
20000x1,27
25400 Forint
Most komolyan nem tudod kiszámolni a 27% ÁFA-t? :D
Megszorzod 1,27-el a 20.000,- Ft és kijön a 25.400,- Ft. Ezt fogod fizetni.
"Most komolyan nem tudod kiszámolni a 27% ÁFA-t? :D "
Most komolyan nem tudsz értelmezni egy kérdést?? :D
Az áfa értékre volt kíváncsi! Pfff
Attól, hogy szülésznőként dolgozol még lehetsz hülye, és mint a mellékelt ábra mutatja, az is vagy.
Egyrészt alapból is illene tudni, hogy mennyi (rajtad kívül szerintem mindenki tudja), de ha már nem tudod, akkor nézd meg a googleban, ne égesd itt magad a tudatlanságoddal ;)
Ja és szülésznőnek lenni egyáltalán nem nagy cucc, ne szállj el magadtól, ettől 1000x komolyabb és több tudást igénylő szakmák vannak ;)
Ez szerintem is óradíj, csak épp a legtöbb ügyvéd az ELSŐ konzultációra egy óra díját számolja fel, ezért mondta szerintem, hogy a mai ennyi lesz.
A komplett ügy megoldása kizárt ennyiért, hacsak nem mondjuk egy sima fmh-t kell beadni (de még az is több szokott lenni.)
Egy ügyvéd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!