Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogszerű az hogy nem szolgálna...

Jogszerű az hogy nem szolgálnak ki egy boltban mert csak 20 ezres van nálam?

Figyelt kérdés
Így adta ki a gép és az eladó nem engedett vásárolni, mondván hogy akkor elfogy a váltója.
2015. júl. 12. 20:31
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
65%
Nem jogszerű, én ilyenkor közlöm, hogy akkor nem kérek semmit, rögtön lesz váltó valahonnan, mert nem akarja egyenként visszavinni a gépbe a cuccokat.
2015. júl. 12. 20:39
 2/15 anonim ***** válasza:
36%
Most te játszod a hülyét?
2015. júl. 12. 20:39
 3/15 anonim ***** válasza:
72%
Nem. Már nyitáskor kötelesek váltópénzről gondoskodni.Én már elküldtem pár eladót a búsba, mert a szarrágó főnöke óránként elviszi a bevételt.
2015. júl. 12. 20:43
 4/15 anonim ***** válasza:
68%

"Tájékoztató a forintbankjegyek és -érmék elfogadási szabályairól

Tájékoztató a bankjegy- és érmeutánzatok készítéséről

TÁJÉKOZTATÓ A FORINTBANKJEGYEK ÉS -ÉRMÉK ELFOGADÁSI SZABÁLYAIRÓL

Nyomtatás

Magyarország törvényes fizetőeszköze a forint. A készpénzben történő fizetések során az MNB által kibocsátott forintbankjegyeket és –érméket – a sérült, a nehezen felismerhető és a forgalomból bevont bankjegyek és érmék kivételével – mindenki köteles névértéken elfogadni. Ez a rendelkezés azonban nem zárja ki azt, hogy a különböző termékek, szolgáltatások árának megfizetésekor ésszerű keretek között érvényesüljenek az adott fizetés körülményeinek sajátosságai, így például visszautasítható a bankjegyek és érmék elfogadása, ha a kereskedő az áru értékénél aránytalanul nagyobb címletből nem tud visszaadni"

Ennyit erről, szal nem kell senkit elküldeni a búsba, mert nektek kuss a nevetek.

2015. júl. 12. 21:45
 5/15 A kérdező kommentje:
Tehát ha nekem 20ezresekben adja ki az automata a fizetésem akkor lényegében az egészet le kéne vásárolnom?
2015. júl. 12. 22:13
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Én többször csináltam azt, hogy nem 20000-esre kerekített összeget vettem fel automatából, hanem 9000-re végződő összeget.
2015. júl. 12. 23:14
 7/15 anonim ***** válasza:
41%
A kisboltokba valamikor azért se akarnának kiszolgálni legszívesebben, mert nem vagyok nekik szimpi. Ne menj kisboltba, nem éri meg, sok ott a hülye eladó, főleg a beképzelt fiatal csajok...
2015. júl. 12. 23:33
 8/15 Gugu Gabor ***** válasza:
65%
Érten hogy zavar,viszont ahogy fent is írták ésszerű keretekről van szó, gondolom te sem örülnél ha a 20000 ből mondjuk csupa 5 ft osban kapnál vissza
2015. júl. 13. 03:36
 9/15 BlackSword ***** válasza:
60%

Teljesen igaza van... Mert hiába van váltója, ha reggel lerohanják öten is a boltot 20ezressel, akkor el fog fogyni a váltó... Aztán lebénul és megáll az eladás...

Másrészt ahogy fentebb is írták, ha pénzt veszel ki, akkor ne kerekíts, hanem úgy vegyél ki, hogy legyen kisenn címleted is... mondjuk 28.000... így lesz legalább 1 ezresed, amiből meg tudod venni a kajádat...

Vagy fizess kártyával...

Vagy menj multihoz...

Annyi megoldás van, amihez csak egy kis előrelátás kell, és nem nyálverés...

2015. júl. 13. 06:53
 10/15 anonim ***** válasza:
Ezért is kell majd mikrochipre rakni a pénzünket, amit aztán beraknak valamelyik kéz bőre alá, így amikor elhúzod az automata előtt a kezed, már fizettél is és minden rendben van.
2015. júl. 13. 06:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!