Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi ez a teljesen idióta...

Mi ez a teljesen idióta kijelentés, hogy csak a háborús övezetből jött menekülteket kell menekültnek tekinteni, mindenki mást pedig visszatoloncolni?

Figyelt kérdés

Csak én érzem úgy, hogy ezzel felrúgunk egy vagon nemzetközi egyezményt?

Konkrét példa:

Mondjuk nincs éppen háborús helyzet Iránban, ám az ottani viszonyok miatt két meleg srác elmenekül Európába, mivel ott ki akarnák végezni őket, pontosan a melegségük miatt (ugye volt rá példa már). Háborús helyzet ugyan nincs, na de akkor veszélyben az életük vagy sem?

Azt merik mondani, hogy nincs? És ezt majd innen XY törzszászlós úr 10 percnyi meghallgatás alatt eldönti, hogy akkor nyomás vissza Iránba?

A másik: tök jó ez a kerítésépítési akció, nyilván ebből is sokan megtollasodnak a fidesz-közeli körökből, na de nem lenne sokkal XXI századibb megoldás pl lézer-védelmet kiépíteni a határvonalon? Ugyanúgy bejelez, ha valaki átlépi ... És sztem még jóval olcsóbb is lenne, hát ma már ez nem olyan új technika, hogy milliárdos nagyságrendű értéket képviselne. Lenyúlni meg ebből is le tudnának az ilyen-olyan haver-közbeszerzések révén, azaz nem értem,miért ragaszkodunk a drótkerítéshez. De most komolyan.

Valaki tudja bármelyikre a választ? és akkor tegyük még hozzá, hogy ez az egész cirkusz ismét milyen mértékben rontja a már így is katasztrofális megítélését magyaroknak .... (mármint civilizáltabb helyeken). Így nézve sehol nincs az a kiadás, amit a menekültek okoznak.

2015. jún. 28. 08:32
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
Én csak európaiakat engedném be senki mást. Majd más befogadja őket, nekünk nem kellenek.
2015. jún. 28. 12:52
 12/29 anonim ***** válasza:
100%
Rossz az érved. Talán Platónt kéne olvasnod és akkor megértenéd a relativitás elméletet is. És ez nem pon. Azért nem politikai kérdés, mert ha az lenne - pl gazdasági vagy demográfiai szempontok alapján- a melegek húznák a rövidebbet. Vagyis az, hogy hetero valak, annak nyilvánvaló a jele, hogy előbb-utóbb kézzel fogható nyoma lesz. Úgy hívják:gyerek. Az sem szerencsés, ha a szomszéd asszonnyal fekszem ágyba és ott lesz ilyen nyom. De egy meleg ezt meg tudja oldani mint ahogy azt is ahogy nálunk lövik magukat a narkósok. Amíg nem az utcán csinálja, addig legfeljebb csak kérdőjelek maradnak és foltok a karján. Nem tudom világos-e. Most egy arab országra vetítsdki és akkor rögtön megérted. Rögtön megérted, hogy a nők elleni erőszak jóval komolyabb probléma ott mint az, hogy egy melegnek bújkálnia kell vagy sem. Hogy akár mondvacsinált okokkal agyonverheti valaki az asszonyát, de fordítva nem. Legyenek azért rangsorok és arányok is.
2015. jún. 28. 13:31
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
Tehát kivetítve a kérdést: az iszlám vallású nőknek joguk van az EU-ba menekülniük a férjeik zaklatásai elől? Vagy esetleg helyileg kéne orvosolni a problémát? Vagy mivel 800 éve ezekkel a szokásokkal élnek együtt, így elfogadják és beletörődnek? Esetleg teljesen természetes számukra és beletörődniük sem kell? Na ez a relativitás.
2015. jún. 28. 13:35
 14/29 anonim ***** válasza:

"na de nem lenne sokkal XXI századibb megoldás pl lézer-védelmet kiépíteni a határvonalon? "

Gondolom sose voltál még határ mentén, persze ez nem baj. Technikailag lehetetlen volna megvalósítani. Ne úgy képzeld el a határt, mint ahogy a TV-ben mutatják. Rengeteg a kanyarulat, egyenetlen domb benne, nagyrészt össze-vissza benőtte a növényzet és az állatok szabadon mászkálnak. Emberek részéről is folyamatos a járkálás a határ mentén (tanyákon dolgozók, erdészek, vadászok...). Infrakamera valóban előfordul, de az nem fedi le a teljes területet.

Amúgy a határrendészek legalább 90%-a csak a határátkelőkön tevékenykedik (ha az irodai munkákat végzőeket nem vesszük).

2015. jún. 28. 13:45
 15/29 A kérdező kommentje:

hát sztem meg bocs, de a te érvedben nem oké vmi ...

Ha már relativitás, akkor aközött is tegyünk különbséget, hogy a zaklatás elöl menekülnek, vagy pedig azért, mert kivégeznék őket, azaz a biztos halál elöl! Nem?

Ez a nem mutogatja magát dolog meg annyira fárasztó már, de komolyan. Most őszintén, te tudsz úgy élni párkapcsolatot, hogy nem mutogatod magad és dugdosod az asszonyt? mert akkor gratulálok. Mikor értik már meg sokan, hogy ez nem holmi hálószobatitok, hanem életforma. Vagy te is csak a hálószobában vagy hetero, de pl munkahelyi buliba még sose vitted el az asszonyt? És nyaralni se együtt mentek? A magamutogatás az az idióta felvonulás, na azt valóban szidhatod, bár az ismét érdekes kérdés, hogy miért csak nálunk ilyen botrányos az is.... Mindenesetre az tényleg nem kéne. De hogy párkapcsolatban van két fiú, na azt semmiképpen se lehet amolyan eldugdosandó "narkós-párhuzamként" emlegetni sztem.

Tök mindegy, értem én h nem kell ide nekünk sok ezer menekült, ez alapból rendben van, na csak vannak egyéb szempontok is.

2015. jún. 28. 16:03
 16/29 Duenna ***** válasza:
0%
A NATO-nak, az USA-nak, az Európai Uniónak talán nem kellett volna szétbombáznia Afrikát és a keleti országokat, Afganisztánt, Líbiát, és a többieket, akkor ma nem kellene az ottani menekülő lakosságot Európának befogadnia!
2015. jún. 28. 17:50
 17/29 anonim ***** válasza:
6%
Először is jelenleg háború van Irakban,Izraelben,Szíriában,Líbiában.Ez is bőven elég a világnak,hogy lerendezze az ottani problémát,mivel mostmár lövi őket a NATO,és elég lenne az ottani háború elől menekülők ellátásról is gondoskodni...erre kik miatt fogjuk kitenni a megtelt táblát,mert nyilván kifogjuk,az afrikai gazdasági nyerészkedők miatt.Mert ugye egyértelmű,hogy nem mind tényleges menekült...meg egyébként sem megoldás,hogy áttelepüljenek ide,csak mert rossz az életszínvonal,hiszen ezzel nekünk is az lesz,gazdaságilag,kultúrálisan,valláskultúrálisan,szociális ellátórendszerileg.És azok az országok amiket pusztán gazdasági okokból hagynak el,még jobban lesüllyed,hiszen megmarad ott a probléma attól,hogy befogadunk afrikaiakat....néhány év múlva meg folyt.köv amikor még mindig meg lesz a probléma,és a többiek is áttelepülnének ide.Ki fogja ott ellátni az öregeket?például:vagy az orvosi ellátást.Mert a fiatalok azok akik elindultak..A melegekről annyit mondok,hogy tényleg nem számít menekültnek,mivel nem bizonyítható,hogy az!!!Akkor,hogyan ítélik halálra???Meg ennyi erővel bárki aki be akar jutni EU-ba annyit mond,hogy homokos és ezért el kellett menekülnie otthonról....ezt bárki mondhatja,hiszen te sem tudod megmondani ránézésre róla,hogy az vagy nem az.Így elég könnyű elárasztani EU-t gazdasági nyerészkedőkkel!!Igenis a melegkérdés megoldható ott helyben,takargassa a másságát,de ne a mi pénzünkön élősködjön.Ugyanígy megoldható a vallási üldöztetés is.Papíron áttér,ha már egy ilyen helyzet alakult ki,a vallásodat meg a szívedben gyakorlod...sztem...nagyanyámék sem mehettek templomba kommunizmusban mert elvitte volna őket az ÁVO mégsem menekültek át más országokba...ez is puszta ostobaság,hogy emiatt valaki menekültstátuszt kapjon.Nekünk nem érdekünk,hogy mindenki be legyen ide engedve,hiszen akkor mi is tönkre jutunk.Márpedig a jelenlegi menekült fogalom túlzottan humánus és bármely gazdasági nyerészkedő ki tudja használni egy-két habival...itt még egy bangladesi is gazdasági menekült,akinek van milliós összege,hogy eljöjjön Európába családostúlBár csak én lennék ilyen rossz helyzetben...Másfelől jogilag nem vagyunk kötelesek egyébként senkit sem befogadni...Mivel a menekültnek az első biztonságos országban meg kell állnia.Ugyhogy az afrikaiakért abszolút nincs kötelezettségünk,mivel egy líbiainak ott van Szudán biztonságosként vagy Egyiptom...nincs háború,ha jól tudom.Egy nigériaiért szintén nincs kötelezettségünk...Jogilag egyébként az összeset visszaküldhetnénk oda ahonnan jött.Én azt gondolom vissza is kéne a háborúson kívűl küldeni mindet és ott helyben megsegélyezni őket,meg feltárni és segíteni megoldani a problémákat.Sajnálom,hogy Afrika nem olyan modern mint EU,de ez nem a mi gondunk.....ha ezt megengedjük a miénk sem lesz az...mert leélik.Magyarország örül,hogy az elmúlt 500 év hányattatásai után magához tér,erre még vegyünk koloncot is a nyakunkba...hát köszi.80-as évek óta vagyunk kb először szabadok és akkor romboljuk le a gazdaságunkat,ami most sem a legjobb???A háborús menekültek bejövetelét nem ellenzem még akkor sem,hogyha jogilag nem kötelezettségünk,de csak is őket engedném be,mert így még végén ők fognak kiszorulni EU-ból ha mindenkit beengedünk.És őket kéne elosztani a világban,nem pedig ráterhelni egy országra,ha ezt nem mondja ki EU,és nem változtat a menekült státuszon akkor megesznek minket mint a sáskák...és kezelhetetlen lesz a helyzet.A határzárral meg egyet értek,ez is elég pénz lesz.Sokan kihasználják most az EU eltúlzott és át nem gondolt menekültstátusz fogalmát,és a külső határzárakat pedig a történések fényében újra kell gondolnia EURÓPÁNAK.Még jó,hogy nem fegyverrel jöttek,akkor már be lennénk foglalva...ilyen ellenőrizetlenség mellett...a magyarok megítélés pedig rossz volt előtte is,utána sem lesz jobb. Rasszisták velünk szemben és kész,mert nem úgy csicskázunk,ahogy ők fütyülnek...hanem védjük a saját érdekeinket és kimondjuk amit gondolunk.Hányan utáltak engemet is ilyen kis egoista libák,mert nem hajtottam előttük fejet,meg nem azonosultam az ő véleményével,hanem a magamé után mentem..Ez a legfőbb baja velünk az EU-nak,hogy nem vagyunk hajlandóak beállni a sorba.Orbán Úr elsőként mondta ki,hogy tenni kell ezellen valamit és nem lehet mindenkit befogadni,erre vágták rá a pofákat a képviselők EP-ben,meg mentek az újságcikkek,hogy Magyarország kiírta magát Európából,erre tessék most meg kapkodják a fejüket és csak tologatnák egyik ország a másiknak a menekülteket,ahelyett,hogy lennének olyan tökösek,mint a magyarok,hogy kimondják,hogy nem kell nekik tanulatlan afrikai,akik még egészségügyileg is veszélyt jelenthetnek...megérdemlik.Orbán most fél évvel előtte jár az EU-nak.
2015. jún. 29. 11:54
 18/29 anonim ***** válasza:
0%

"Magyarország kiírta magát Európából,erre tessék most meg kapkodják a fejüket és csak tologatnák egyik ország a másiknak a menekülteket,ahelyett,hogy lennének olyan tökösek,mint a magyarok,hogy kimondják,hogy nem kell nekik tanulatlan afrikai,akik még egészségügyileg is veszélyt jelenthetnek..."

Igazából azt bizonyítjátok most a világnak, hogy mennyire nem érdekel titeket az az ember aki több ezer kilométerre akár GYALOG eljut EU-ba, csak mert az élete ott veszélyben és nem mazochista, hogy fegyverropogások között ottmaradjon. Ennyi, ezt nem magyar mondja neked, hanem külföldi ember.

Empatikusság, segítségkérés nem ismerős? Mellesleg hatalmas nagy baromság és naív elfogultság az hogy "jajj nincs pénzünk", meg "jajj , gyenge a magyar gazdaság" hazugság az egész. Persze a miniszterelnökötöknek van pénze több 10 stadiont építeni, meg 171 km hosszú 4m méter magas kerítést építeni arra van pénz, meg milliárd... de menekültön persze nincsen. Kifogás persze mindig van, jó szándék soha nincs.

ÉS nem csak ezt beszélik, ráadásul még olyanokat, hogy fegyveres őröket kell odaállítani, hát ez kész...

A hír tv stábja a zöld határon forgatott mikor több ezer menekült a szemük előtt volt, abból mennyi támadt a hír tv stábjára? ÉN egy embert sem láttam aki támadott volna.

Persze pénz...pénz mindenhol forog, hogy a menekülteket hátráltassák, ráfordítani nem is kell persze miért is , ugye?

Tehát gondoljatok már bele emberek valaki úgy jön, hogy már senkije sincs szó szerint. Meg mo. nekik úgy is csak tranzitország, szóval csak a magyarok fújják fel így meg úgy...

Drótkerítést tudjátok hol építenek? A börtönökben, ahol a gyilkosokat és bűnözőket őrzik.

Úgy gondolom, hogy egy ember, ahhoz hogy ember legyen, a fő szempont, hogy együttérző legyen. Akik támogatják, hogy a menekültek vonuljanak vissza a háborús övezetbe, én legszívesebben azokat küldeném oda, akik támogatják ezt. Veszek nekik Rakkában vagy Kobaniban egy szobát, és lehet ott eléldegélni, és akkor legalább az az ember tudja mi az a háború. Talán a végén majd egy ketrecben fogja végezni, benzinnel leöntve és utoljára azt fogja majd látni, ahogy szétégeti magát

2015. jún. 29. 15:50
 19/29 anonim ***** válasza:
16%
te valamit félreolvastál utolsó,de nagyon. egyikünk sem mondja,hogy a háborúsokat vissza kéne küldeni,hanem őket kéne beengedni. a többit meg visszaküldeni a saját országába,mert ezzel a saját országát is nagyobb nyomorba juttatja!!!!ki fogja így ellátni az ottani öregeket szted?az orvosi ellátást.őket helyben kell megsegélyezni.és csak a háborúsokat kell befogadni.ennyi.nem kéne a saját szájízed szerint kiforgatni a szavaimat sztem!!!!kerítés meg nagyon is kell,különben bejöhet az ISIS is velük simán.
2015. jún. 29. 16:56
 20/29 anonim ***** válasza:
59%
Jah és még valami,hogy van pénze Magyarországnak...jah ehhez képest tesóm 90 000ft-ot kap nettóban, anyám meg 75 000-et...óvodai alkalmazottként.meg számos gyári munkás és tescos dolgozó az éhbérért dolgozik.Ebben az országban vagy alacsony a kereseted vagy milliomos vagy.Focipálya pedig pályázati pénzen épül magyaroknak...
2015. jún. 29. 16:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!