Mi ez a teljesen idióta kijelentés, hogy csak a háborús övezetből jött menekülteket kell menekültnek tekinteni, mindenki mást pedig visszatoloncolni?
Csak én érzem úgy, hogy ezzel felrúgunk egy vagon nemzetközi egyezményt?
Konkrét példa:
Mondjuk nincs éppen háborús helyzet Iránban, ám az ottani viszonyok miatt két meleg srác elmenekül Európába, mivel ott ki akarnák végezni őket, pontosan a melegségük miatt (ugye volt rá példa már). Háborús helyzet ugyan nincs, na de akkor veszélyben az életük vagy sem?
Azt merik mondani, hogy nincs? És ezt majd innen XY törzszászlós úr 10 percnyi meghallgatás alatt eldönti, hogy akkor nyomás vissza Iránba?
A másik: tök jó ez a kerítésépítési akció, nyilván ebből is sokan megtollasodnak a fidesz-közeli körökből, na de nem lenne sokkal XXI századibb megoldás pl lézer-védelmet kiépíteni a határvonalon? Ugyanúgy bejelez, ha valaki átlépi ... És sztem még jóval olcsóbb is lenne, hát ma már ez nem olyan új technika, hogy milliárdos nagyságrendű értéket képviselne. Lenyúlni meg ebből is le tudnának az ilyen-olyan haver-közbeszerzések révén, azaz nem értem,miért ragaszkodunk a drótkerítéshez. De most komolyan.
Valaki tudja bármelyikre a választ? és akkor tegyük még hozzá, hogy ez az egész cirkusz ismét milyen mértékben rontja a már így is katasztrofális megítélését magyaroknak .... (mármint civilizáltabb helyeken). Így nézve sehol nincs az a kiadás, amit a menekültek okoznak.
"na de nem lenne sokkal XXI századibb megoldás pl lézer-védelmet kiépíteni a határvonalon? "
Gondolom sose voltál még határ mentén, persze ez nem baj. Technikailag lehetetlen volna megvalósítani. Ne úgy képzeld el a határt, mint ahogy a TV-ben mutatják. Rengeteg a kanyarulat, egyenetlen domb benne, nagyrészt össze-vissza benőtte a növényzet és az állatok szabadon mászkálnak. Emberek részéről is folyamatos a járkálás a határ mentén (tanyákon dolgozók, erdészek, vadászok...). Infrakamera valóban előfordul, de az nem fedi le a teljes területet.
Amúgy a határrendészek legalább 90%-a csak a határátkelőkön tevékenykedik (ha az irodai munkákat végzőeket nem vesszük).
hát sztem meg bocs, de a te érvedben nem oké vmi ...
Ha már relativitás, akkor aközött is tegyünk különbséget, hogy a zaklatás elöl menekülnek, vagy pedig azért, mert kivégeznék őket, azaz a biztos halál elöl! Nem?
Ez a nem mutogatja magát dolog meg annyira fárasztó már, de komolyan. Most őszintén, te tudsz úgy élni párkapcsolatot, hogy nem mutogatod magad és dugdosod az asszonyt? mert akkor gratulálok. Mikor értik már meg sokan, hogy ez nem holmi hálószobatitok, hanem életforma. Vagy te is csak a hálószobában vagy hetero, de pl munkahelyi buliba még sose vitted el az asszonyt? És nyaralni se együtt mentek? A magamutogatás az az idióta felvonulás, na azt valóban szidhatod, bár az ismét érdekes kérdés, hogy miért csak nálunk ilyen botrányos az is.... Mindenesetre az tényleg nem kéne. De hogy párkapcsolatban van két fiú, na azt semmiképpen se lehet amolyan eldugdosandó "narkós-párhuzamként" emlegetni sztem.
Tök mindegy, értem én h nem kell ide nekünk sok ezer menekült, ez alapból rendben van, na csak vannak egyéb szempontok is.
"Magyarország kiírta magát Európából,erre tessék most meg kapkodják a fejüket és csak tologatnák egyik ország a másiknak a menekülteket,ahelyett,hogy lennének olyan tökösek,mint a magyarok,hogy kimondják,hogy nem kell nekik tanulatlan afrikai,akik még egészségügyileg is veszélyt jelenthetnek..."
Igazából azt bizonyítjátok most a világnak, hogy mennyire nem érdekel titeket az az ember aki több ezer kilométerre akár GYALOG eljut EU-ba, csak mert az élete ott veszélyben és nem mazochista, hogy fegyverropogások között ottmaradjon. Ennyi, ezt nem magyar mondja neked, hanem külföldi ember.
Empatikusság, segítségkérés nem ismerős? Mellesleg hatalmas nagy baromság és naív elfogultság az hogy "jajj nincs pénzünk", meg "jajj , gyenge a magyar gazdaság" hazugság az egész. Persze a miniszterelnökötöknek van pénze több 10 stadiont építeni, meg 171 km hosszú 4m méter magas kerítést építeni arra van pénz, meg milliárd... de menekültön persze nincsen. Kifogás persze mindig van, jó szándék soha nincs.
ÉS nem csak ezt beszélik, ráadásul még olyanokat, hogy fegyveres őröket kell odaállítani, hát ez kész...
A hír tv stábja a zöld határon forgatott mikor több ezer menekült a szemük előtt volt, abból mennyi támadt a hír tv stábjára? ÉN egy embert sem láttam aki támadott volna.
Persze pénz...pénz mindenhol forog, hogy a menekülteket hátráltassák, ráfordítani nem is kell persze miért is , ugye?
Tehát gondoljatok már bele emberek valaki úgy jön, hogy már senkije sincs szó szerint. Meg mo. nekik úgy is csak tranzitország, szóval csak a magyarok fújják fel így meg úgy...
Drótkerítést tudjátok hol építenek? A börtönökben, ahol a gyilkosokat és bűnözőket őrzik.
Úgy gondolom, hogy egy ember, ahhoz hogy ember legyen, a fő szempont, hogy együttérző legyen. Akik támogatják, hogy a menekültek vonuljanak vissza a háborús övezetbe, én legszívesebben azokat küldeném oda, akik támogatják ezt. Veszek nekik Rakkában vagy Kobaniban egy szobát, és lehet ott eléldegélni, és akkor legalább az az ember tudja mi az a háború. Talán a végén majd egy ketrecben fogja végezni, benzinnel leöntve és utoljára azt fogja majd látni, ahogy szétégeti magát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!