Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Felmondás határozott idejű...

Felmondás határozott idejű szerződéssel hogyan lehet?

Figyelt kérdés

Márciustól kezdtem dolgozni még diákként. Most megkaptam a szakmai bizonyítványomat, mire a főnököm közölte, hogy átrak egy másik részlegre. Én viszont ott nem akarok dolgozni, de ő minden áron átrak, mert ott nincs elég munkás. Fel szeretnék mondani, teljes állásom júli 1.-től lenne (8 órás munkaidővel, eddig 4 órában voltam).

Hogyan lehetséges? Ha meg kell indokolni, mivel indokoljam? Jó indok az, hogy elköltözök és nem tudok bejárni? Azt tervezném, hogy bejelentkezek lakcímre a mamámhoz és így erre hivatkozok, de nem tudom, hogy belföldön is érvényes-e ez az indok, vagy csak akkor, ha külföldre költözök? Esetleg van más lehetőség?

2015. jún. 18. 00:39
 1/6 A kérdező kommentje:
A szerződésem egyébként 2016. 06.20.-ig él, legalábbis ez áll a papíron.
2015. jún. 18. 00:40
 2/6 anonim ***** válasza:

Határozott idejű szerződés felmondását meg kell indokolnod. Csak olyan indok lehet, amely számodra a munkaviszony fenntartását lehetetlenné tenné, vagy a körülményeidre tekintettel aránytalan sérelemmel járna.

Ha a felmondásod ezeknek a feltételeknek nem felel meg, akkor jogellenesen szüntetted meg a munkaviszonyod, és jár a munkáltatódnak a határozott időből még visszamaradt időre járó távolléti díjad összege, ami legfeljebb 3 havi lehet. Ezen kívül még követelhet a munkáltató kártérítést is, ha a munkaviszonyod jogellenes megszüntetése miatt kár érte őt, amit tudnia kell bizonyítani.

Az új címről bejárás megoldhatatlansága szerintem ide megfelel. DE vigyázz! Le ne bukj!

Nem minden munkáltató nézi el, hogy palira veszik!

2015. jún. 18. 06:06
 3/6 anonim ***** válasza:
Költözni nem kötelező.
2015. jún. 18. 06:45
 4/6 anonim ***** válasza:

Ezt a pár napot már kibírod akárhol is, nehogy most felmondj.

Viszont holnap (vagy szombaton, ha az is munkanap neked) egyszerűen csak közöld a főnökkel, hogy nem kívánod meghosszabbítani a szerződést. Nem kell indokolnod. Ez a legegyszerűbb, felesleges keverni.

2015. jún. 18. 07:35
 5/6 anonim ***** válasza:
Ja, bocs, benéztem az évet. Akkor az én válaszom sztornó.
2015. jún. 18. 07:36
 6/6 anonim ***** válasza:

"Költözni nem kötelező."

De megragadni sem egy helyen csak azért, mert Tatán van, és nem Szolnokon.:)

2015. jún. 19. 05:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!