Miként támadható meg a főbérlő, aki a szerződéstől eltérően már hónapok óta, a szerződésben írt ár dupláját kéri?
Egyrészt a szerződésben benne van pontosan, meddig kell fizetned.
Másrészt ugye írtok átvételi elismervényt? (már ha kp-s az átadás).
Egyszerűen annyit adsz, amennyi a szerződésben van.
Feltehetőleg új lakást kell keresned.
60 ezret kér, mire alapozva? És a bérlő megadja neki? Jó, ha tudja a tulajdonos (gondolom "főbérlő" alatt a tulajdonost érted, ez is ilyen jó kis Kádár-rendszerből itt maradt "közért" jellegű kifejezés), hogy bérleti szerződés birtokában nem tudja kidobni a bérlőt, nem tudja rendőrséggel eltávolíttatni, úgyhogy jobb, ha vigyáz az arcmérettel.
"nem érti meg azt, hogy az albérlő főnöke 10-én juttatja el a fizetést az albérlőhöz, de a főbérlő bosszúból 5-én jön a pénzért" - a szerződésben nincs rögzítve a kifizetés esedékessége?
Mondjuk úgy, hogy 30-at fizetsz továbbra is? Mit tud csinálni? Rád küldi a verőembereit? Nem is értem, miért fizettél hónapokig dupla pénzt.
Hosszú távon úgysem fog működni ez, szóval a vége valószínűleg így is, úgy is az lesz, hogy felmondja a szerződést.
Ha tudod bizonyítani, hogy többet fizettél bizonyos ideig, mint amiben megállapodtatok, van esély rá, hogy polgári peres úton visszaszerezd a pénzt.
Pontosan nem tudom, de az áll a szerződésben, hogy ha kevesebbet (mint 30 ezer) fizet a bérlő, akkor felmondható a szerződés, stb.
Ebben az esetben Ő hazudhatja azt, hogy mi kevesebbet fizetünk, mint 30 ezer, ha mi ténylegesen 30 ezret fizettünk? És ha megtagadja az átvételi elismervény aláírását, akkor mi a teendő?
Annyit utalsz neki forintra pontosan, határidőre, amennyi a szerződésedben van.
Ha a főbérlőnek ez nem tetszik, felmondhatja a bérleti szerződést, a bérlés felmondását egyrészt a szerződés, másrészt a PTk. szabályozza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!