Tanácsotokat szeretnénk kérni, ez most jogos?
Nem velem történt esetről van szó. A barátnőm családjával. Hiába kérdezget engem én nem tudok segítségére lenni. Hátha itt valaki volt hasonló helyzetben van hallott hasonló esetről és tudna tanácsot adni.
Az történt, hogy a Barátnőm férjének már 1,5 éve elhúzódó bírósági tárgyalásai történnek az ex feleségével. Nekik 1 közös 14 éves gyerekük van. Az ex feleség több alkalommal és folyamatosan félrelépett, egy nap le is bukott és sajna ki is derült, hogy nem első eset és nem csak az a férfi van neki. Tehát válás..
A válás megtörtént közös megegyezéssel. Elváltak.
A 'srác' felkeresett egy ügyvédet a gyermek elhelyezéssel kapcsolatban mi szerint be szeretné bizonyítani, hogy az anya nem alkalmas a gyermek nevelésére. Az ügyvéd szerint semmi akadálya, hogy a közös otthonukba feltegyen egy rejtett kamerát.
A bíróságon ezt elfogadták, azonnali hatállyal a srácnak ítélték a kisfiút.
Bár az anya nem mutat érdeklődést a gyermek iránt, és a kisfiú (akit szintén meghallgatott a bíróság) nagyon haragszik az anyjára és nem szeretne vele beszélni/találkozni. Gyermek szerint többször is egyedül hagyta. És amikor ismeretlen "bácsik" jöttek akkor végig hallgatta a történteket a másik szobából.
Tehát a srácnak ítélték a gyereket, az anya el van tiltva a gyermektől és még láthatást se kapott.
Az ex feleség feljelentette a srácot, hogy traumát-stresszt okozott neki, hogy a közös tulajdoni otthonukba felszerelt rejtett kamerát és "megleste", hogy mi történik amikor ő dolgozik..
1 hónapja a srác őrizetben van. Ma volt délelőtt a bírósági tárgyalás emiatt.
18 HÓNAP LETÖLTENDŐ BÖRTÖNBÜNTETÉST KAPOTT..
A barátnőm a sráccal élettársi kapcsolatban vannak. Ő neveli a kisfiát. Tulajdonképpen nem értik a helyzetet. 18 hónap börtön mert megsértette a volt asszonyt.. Mondjuk én se értem.
A másik a tulajdon: 3 tulajdon van a srácnak. 1 tulajdon a válás előtt szerzett, 2 pedig a válás után amikor ők már ugye elváltak.
A nő nem a gyerekéért harcol hanem a tulajdon(ok) feléért. Ami 1 tulajdont vásárolt válás előtt amiben éltek annak a fele jár az ex feleségnek a srác nem is csinál belőle ügyet, kifizetné neki a felét. De a másik 2 ingatlan felét is szeretné amit a válás után vásárolt a srác.
A srác fizet életbiztosítást évek óta amit a fiára és az exére íratott ugye mert még akkor együtt voltak. Na most szeretné megmásítani a kedvezményezetteket, azaz az ex feleséget törölni, hogy csak a fia legyen a kedvezményezett mert az ex annak a felét is követeli.
Nem engedélyezték! Elutasították, hogy nem másíthatja meg. Most ez hogy is van? Én úgy tudom, hogy ez olyan mint egy végrendelet pl amíg él addig megmásíthatja. Nem?
Én sajna nem tudok még tanácsot sem adni a barátnőmnek mert FOGALMAM SINCS!
Előre is köszönöm a válaszokat!
Erre a gyk. nem fog megoldást találni. A leírtak alapján arra lehet következtetni, hogy azért van mit a tejbe aprítani, keresni kell egy menő ügyvédet.
A másik érdekes dolog, hogy annak van-e valami nyoma, hogy az 1. ügyvéd tanácsolta a rejtett kamera beszerelését, ami mint kiderült mégsem legális. Mert ezért ő felelős, nem kicsit.
1. Az életbiztosítás kedvezményezettjét _bármikor_ meg lehet változtatni, egy egyszerű módosító nyilatkozat szükséges hozzá, minden biztosító társaság ügyfélszolgálati irodáján megtalálható az adott cég formanyomtatványa. (Lehet, hogy a honlapjaikról is letölthető.)
Ha valóban "elutasították" a módosítást, azt meg kellett indokolniuk (pl. hiányosan kitöltött adatok, mást nem nagyon tudok elképzelni).
Menjen be a srác egy ügyfélszolgálatra a papírokkal, pár perc alatt el lehet intézni.
2. Az ingatlanok ügyében - ahogyan már írták - csak a házasság fennállása alatt vásárolt ingatlan játszik. A másik kettőhöz semmi köze a volt feleségnek. Perelhet értük bíróságon, de hiába, el fogja veszíteni a pert. (És fizetheti majd az összes bírósági- és perköltséget.)
3. A kamerával kapcsolatban nem tudok pontosat sajnos. De a tegnap meghozott ítélet ellen fellebbezéssel lehet élni záros határidőn belül (15 nap talán), így az ügy másodfokra kerül, ahol majd újratárgyalják.
köszönöm szépen mindenkinek a válaszát. Sajnos a barátnémék kivannak lelkileg...
Fellebezést elutasították. A vád jogerős miszerint lelki traumát okozott az ex feleségének..
Abszolút semmi más nem érdekelte őket..
Több férfi fordult meg nála és nem teázásra. Egyszerűen nem voltak arra, kíváncsiak, hogy ő nem látta a felvételeket és nem is láthatta mivel ugye ő csak felrakta. Az anya nem mehet a gyermek közelébe, el van tiltva tőle és ez is jogerős.
Megdöbbentő... :(((
Már csak azért is, mert ha büntetlen előéletű valaki, akkor ilyen kisebb ügyekben felfüggesztettet szoktak adni, ha jól tudom.
Szerintem meg kellene próbálni valahol jogorvoslatot kérni, csak nem tudom, ki az illetékes. Mindenesetre sok szerencsét. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!