Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Tényleg jogsértésnek számít,...

Tényleg jogsértésnek számít, ha minden nap lefényképezzük a menzakaját?

Figyelt kérdés

Ma ránk lett szólva, hogy ha tovább csináljuk az ételfotóinkat, következményei lesznek, de szerintem max. intőt kaphatunk érte, nem?

(a házirend engedi, hogy szünetben vagy az ebédlőben használjuk a telefonjainkat)

2015. máj. 27. 12:31
 1/8 anonim ***** válasza:
93%
szerintem még intőt se (ha engedélyezve van a telefonhasználat akkor nincs miért intőt adni), csak rátok akarnak ijeszteni
2015. máj. 27. 12:39
 2/8 anonim ***** válasza:
61%

Telefon használata rendeltetésszerű használatra vonatkozik, kapaszkodj meg, de ez a telefonálás.

Egyszerű példa: Ha a telefon egybe lenne építve egy öngyújtóval (amit nem is lenne nehéz technikailag megoldani), akkor hiába van engedélyezve a telefon használata, biztosan nem vonatkozna a tűzgyújtásra.

Amúgy kétlem, hogy lenne belőle bármi is, legfeljebb a következő szülői értekezleten szólnak a szülőnek.

2015. máj. 27. 12:49
 3/8 anonim ***** válasza:
17%
ha nem ízlik a menza kaja nem kötelező befizetni.
2015. máj. 27. 12:59
 4/8 anonim ***** válasza:
14%
nem kell ott zabálni
2015. máj. 27. 13:17
 5/8 A kérdező kommentje:

A menzakaja minősége és az ételfotók semmi összefüggést nem.mutatnak! Szeretjük fényképezni, ennyi, a bénákat töröljük, a jókat tároljuk.

Egyébként de, kell ott zabálni, mert kolesz, ami egyben van a sulival, és középiskolásként minimum két étkezést kell rendelned, ha ott akarsz aludni. (Nem én vagyok szőrszálhasogató, naponta elmondják kb. a szabályokat (és általában nem miattam), azért tudom kívülről)

A konyhán szóltunk, hogy nem töltjük fel a fotókat sehová, de "akkorse".

Köszönöm a válaszokat! :)

2015. máj. 27. 13:24
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Két dolgot vélek látni az ügy mögött:

1. Fosnak az ÁNTSZ-től, mert kreatívan értelmezik az előírásokat.

2. Ha tele szokott lenni az ebédlő, akkor feltartjátok a sort a fényképezéssel.

Egyébként semmilyen jogszabály nem tiltja, hogy lefényképezd a kajádat.

2015. máj. 27. 13:36
 7/8 A kérdező kommentje:
Ismerve az iskolánkat, meglincselnének a többiek, ha két másodpercnél tovább tartana elvenni az ételt :D
2015. máj. 27. 16:18
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Jogszabály nem tiltja. A Magyarországon kialakult pedagógiai gyakorlat szerint viszont a pedagógus isten, aki abban korlátoz, amiben akar. Ez aztán legyűrűzik az egyéb alkalmazottakhoz is. Egy konyhásnéni nyilván élvezi, ha végre neki is hatalma van, most ő is fontos ember egy kicsit.
2015. máj. 27. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!