Jogaszkent csak ugy lehet elhelyezkedni, ha tobb nyelvet beszel az ember?
Nem.
A jogász csak egy alap, arra még kell valami ráépülő, például ügyvéd, ügyész, bíró, jogi tanácsos....stb
Egy jogásznak sok értelme nincs lerakni nyelvvizsgákat, kivéve, hogyha nemzetközi jogot tanul.
"Egy jogásznak sok értelme nincs lerakni nyelvvizsgákat, kivéve, hogyha nemzetközi jogot tanul."
Akkor sincs, mert úgyis csak krumpli kapálnok lesz belőle.
Nem csak nyelvtudással lehet elhelyezkedni jogi pályán, de az esélyeket biztosan megtöbbszörözi.
Ötöskének meg savanyú a szőlő...
Ha találsz anélkül is munkát, el lehet helyezkedni, semmi sem tiltja. De én tőlem eddig mindenhol minimum két nyelvtudást kértek, ahova jelentkeztem anno.
Mindhárom idegennyelv-tudásomat használtam a jelölti éveim alatt elég aktívan, és remélem, hogy most ügyvédként is lesz alkalmam rá.
29/N
"Szia te h jeloltkodtel?"
Feltételezem, hogy az érdekel, HOL jelöltködtem... Budapesten.
"Te hany ev alatt vegezted el az egyetemet?
Mikor jelolt voltal milyen feladataid voltak??"
5 év alatt végeztem el.
Kereset- és beadványírás, ügyfelekkel kapcsolattartás (levelezés, telefon angol, német, spanyol és persze magyar nyelven), hivatali ügyintézés (földhivatal, NAV, posta, minisztériumok, bíróságok, KEKKH...), bírósági tárgyalások, nemperes eljárások (cégeljárás, végrehajtás, felszámolás, csődeljárás...), elektronikus eljárások (cégeljárás, e-perek, fmh, vh...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!