Legalis-e ha miutan kileptem egy cegbol, ok meg fenntartjak a ceges e-mail cimemet es nezik milyen emaileket kapok?
Biztos vagyok benne, hogy legális. A céges e-mail cím nem a tiéd, hanem a cégé. Attól még, hogy te kiléptél, bármikor jöhet rá fontos levél ügyféltől stb., amit a cégnek meg kell kapnia.
A cég eleve jogosult a céges e-mailed forgalmát megfigyelni már akkor is, amikor még ott dolgozol.
nem, ez így nem egészen legális (a napokban olvastam egy oldalon, de nem emlékszem rá pontosan hol céges jogi dolgokat)
tehát:
- a vezetőnek ki kell jelölni KÉT személyt, akik együtt nézhetik meg
- ha a fejlécből egyértelmű, hogy magán jellegű a levél, akkor nem nyithatják meg, ha megnyitották nem olvashatják el (semmi nem tiltja, hogy céges címedre magán jellegű üzenet érkezzen)
- ez a jog, csak a valóság más
- ha kilépéskor nem tudod törölni a címet, illetve a jelszót nem tudod megváltoztatni (saját levelező rendszernél mindegy mit csinálsz vele, mert meg tudják nézni mindenhogy), akkor nem tudsz semmit tenni
- beállíthatod még az átirányítást másik címre, de erre hamar rájönnek
- a céges leveleidet megnézhetik
Ha e-mail vagy postai levél neked van címezve, abba más az engedélyed nélkül nem tekinthet be (levéltitok megsértése). Teljesen mindegy, hogy otthoni cím, céges, vagy a szállodáé, ahol éppen nyaralsz, stb.
(Ha pl. Brad Pitt nevére címzel egy rajongói levelet a 20th Century Fox címére, annak bontatlanul el kell jutnia Pitt ügynökségének a PR-osához, nem röhögcsélhetnek rajta a Fox PR-részlegén.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!