Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Legalis-e ha miutan kileptem...

Legalis-e ha miutan kileptem egy cegbol, ok meg fenntartjak a ceges e-mail cimemet es nezik milyen emaileket kapok?

Figyelt kérdés
2015. máj. 15. 11:27
 1/3 anonim ***** válasza:
67%

Biztos vagyok benne, hogy legális. A céges e-mail cím nem a tiéd, hanem a cégé. Attól még, hogy te kiléptél, bármikor jöhet rá fontos levél ügyféltől stb., amit a cégnek meg kell kapnia.

A cég eleve jogosult a céges e-mailed forgalmát megfigyelni már akkor is, amikor még ott dolgozol.

2015. máj. 15. 11:42
 2/3 anonim ***** válasza:
75%

nem, ez így nem egészen legális (a napokban olvastam egy oldalon, de nem emlékszem rá pontosan hol céges jogi dolgokat)

tehát:

- a vezetőnek ki kell jelölni KÉT személyt, akik együtt nézhetik meg

- ha a fejlécből egyértelmű, hogy magán jellegű a levél, akkor nem nyithatják meg, ha megnyitották nem olvashatják el (semmi nem tiltja, hogy céges címedre magán jellegű üzenet érkezzen)

- ez a jog, csak a valóság más

- ha kilépéskor nem tudod törölni a címet, illetve a jelszót nem tudod megváltoztatni (saját levelező rendszernél mindegy mit csinálsz vele, mert meg tudják nézni mindenhogy), akkor nem tudsz semmit tenni

- beállíthatod még az átirányítást másik címre, de erre hamar rájönnek

- a céges leveleidet megnézhetik

2015. máj. 15. 11:50
 3/3 anonim ***** válasza:
0%

Ha e-mail vagy postai levél neked van címezve, abba más az engedélyed nélkül nem tekinthet be (levéltitok megsértése). Teljesen mindegy, hogy otthoni cím, céges, vagy a szállodáé, ahol éppen nyaralsz, stb.

(Ha pl. Brad Pitt nevére címzel egy rajongói levelet a 20th Century Fox címére, annak bontatlanul el kell jutnia Pitt ügynökségének a PR-osához, nem röhögcsélhetnek rajta a Fox PR-részlegén.)

2015. máj. 15. 14:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!