Lakáskiürítési per (tárgyalás)?
Figyelt kérdés
Egy lakáskiürítési perünk van folyamatban, aminek az első tárgyalása júniusban lesz.
Én vagyok a felperes, az alperes kijelentette, hogy a jogszerű idézésre nem fog megjelenni a tárgyaláson és a bíró ítélete ellenére sem fogja elhagyni a lakást.
Ilyenkor ha nem jelenik meg, akkor a bíróság elővezeti vagy hozhat nélküle is ítéletet vagy elnapolják a tárgyalást?
(Egy önkormányzati bérlakásról van szó, amiben én vagyok a bérlő. Ő egy jogcím nélküli lakos, csak az élettársam volt. Már vége! Amikor kaptam a lakást ő még nem volt a képben, szóval semmilyen jogcíme nincs! Nincs bejelentve a lakásba sem.)
2015. máj. 12. 10:59
1/2 anonim válasza:
Nem feltétlenül vezetteti elő, távollétében is megtartja a tárgyalást.
2/2 anonim válasza:
A meghozott ítélet pedig "kötelező" érvényű, ha jogerőre emelkedik. Ha ennek ellenére sem hagyja el a lakást az illető, akkor kérhetsz karhatalmat (rendőrség) az ítélet alapján, ők majd kirakják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!