Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » 90 napon túli uniós tartózkodá...

90 napon túli uniós tartózkodás bejelentéséhez mi szükséges?

Figyelt kérdés
bemegyek az illetékes szervhez bejelentem azt kész?vagy kell igazolás pl helyi lakcímről,anyagi fedezetről? hogyan zajlik ez?
2015. máj. 9. 21:53
 1/9 anonim ***** válasza:
20%
Mi a kérdés? Neked tartoznak? Ha igen akkor elbattyogsz egy közjegyzőhöz és európai fizetési meghagyást kérsz. Ha arra nem jön reakció, akkor a kézbesítési vélelem utáni kifogásolhatósági idő letelte után végrehajtást kell kérni.
2015. máj. 9. 22:43
 2/9 anonim ***** válasza:
Légy tagja valamelyik külföldön élő magyarok csoportjának a facebook-on. Kérdezd meg ott. Én a Finnországit tudom, de kiderült, hogy másnak máshogy ment mint nekem. Inkább informálódj ott.
2015. máj. 9. 22:43
 3/9 anonim ***** válasza:
Első: ezen behaltam :D
2015. máj. 9. 22:44
 4/9 A kérdező kommentje:
első te miről beszélsz? komolyan mondom háromszor elolvastam és ötletem sincs.te valamit nagyon benéztél.
2015. máj. 9. 23:36
 5/9 anonim ***** válasza:
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD b*zdmeg uniós "tartozást" olvastam :D
2015. máj. 9. 23:43
 6/9 A kérdező kommentje:
:) este előfordul.
2015. máj. 9. 23:48
 7/9 anonim ***** válasza:
ezért nem is értettem, hogy mi a kérdés... :D
2015. máj. 9. 23:53
 8/9 anonim ***** válasza:
Természetesen tartózkodási engedélyt kérsz.
2015. máj. 10. 22:20
 9/9 anonim ***** válasza:
46%

nem kell tartózkodási engedély

regisztráltatnod kell magad, annak van egy kis díja (pl Magyarországon kb egy ezres, gondolom, a többi EU tagnál sem sokkal nagyobb összeg) ill feltételek is vannak: igazolni kell, hogy el tudod tartani magad (pl munkaszerződés) és van hol lakni (pl bérleti szerződés)...idehaza a BÁH (Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal) az illetékes, külföldön is valószínűleg a rokon szerv vagy az önkormányzati hivatalok

2015. máj. 10. 22:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!