Az áram lekötése szabályosan történt meg?
Az áram szolgáltató ma a tanyánkon levágta a vezetéket, mert elvileg nem biztonságos az elvezetés.
Az elvezetés szabályos föld alatti kábelezéssel történt és lekötés villanyórából. A probléma viszont az, h egy más tulajdonú föld végén ment keresztül(nem a föld tulajdonos területén) kicsit messzebb, de nincs szabályosan kiméretve. A föld tulajdonosa, akinek a földje végében átvezettük, az jelentette be az Áram szolgáltatónak és az áramszólgáltató cég semmi bejelentés nélkül levágta a felső vezetéket/a villanyóra ládához csatlakozást.
Nem kellett volna valami értesítést küldenie az áram szolgáltató cégnek?
Vagy símán így megy ha bejelentjük, h veszélyes és egyből leköttetik?
Jó gondolom veszélyes lehet, ha szabályszerűen elvezettük az áramot, a föld alatt egy nem használt földterületen.
Valami jogi alapja van?
Tömören:
Én vagyok a szolgáltató, te pénzt fizetsz a szolgáltatásomért, nekem érdekem, hogy szolgáltassak neked. Ám ha egyszer úgy gondolom, hogy márpedig neked többé nem szeretnék eladni, kötelezhet valaki engem erre?
Nalátod, hahahhaha...
Valami nem kerek nekem ebben a történetben.
Minden esetre mivel a nyomvonal ahol hoztátok az áramot nem volt jelölve engedélyezve stb sehol simán rá lehet húzni hogy veszélyes és ezért ki is köthetik (jogosan)
#3 Ez tévhit, joggal való visszaélés.
#4 Igen, közszolgáltatási szerződés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!