Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az áram lekötése szabályosan...

Az áram lekötése szabályosan történt meg?

Figyelt kérdés

Az áram szolgáltató ma a tanyánkon levágta a vezetéket, mert elvileg nem biztonságos az elvezetés.

Az elvezetés szabályos föld alatti kábelezéssel történt és lekötés villanyórából. A probléma viszont az, h egy más tulajdonú föld végén ment keresztül(nem a föld tulajdonos területén) kicsit messzebb, de nincs szabályosan kiméretve. A föld tulajdonosa, akinek a földje végében átvezettük, az jelentette be az Áram szolgáltatónak és az áramszólgáltató cég semmi bejelentés nélkül levágta a felső vezetéket/a villanyóra ládához csatlakozást.

Nem kellett volna valami értesítést küldenie az áram szolgáltató cégnek?

Vagy símán így megy ha bejelentjük, h veszélyes és egyből leköttetik?

Jó gondolom veszélyes lehet, ha szabályszerűen elvezettük az áramot, a föld alatt egy nem használt földterületen.

Valami jogi alapja van?

2015. ápr. 9. 23:10
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha veszélyes akkor nem szenvednek értesítéssel egyből mennek intézkedni nehogy baj legyen. Itt inkább az okok az érdekesek, na most ugye a vezeték egy más tulajdonú földön lett keresztül vezetve, földkábellel, ami akkor lenne szabályos ha a föld tulajdonosa írásbeli bele egyezést adna, de a föld vezetéknek is minimum 60 cm mélyen kell lennie. Na most itt a másik föld tulajdonosa nyilván nem véletlen jelentette ezt, gondolom nem volt nektek tőle rá engedélyetek, meg ha veszélyes is mert nem volt szabályosan kiméretve ez is ok az azonnali lekapcsolásra.
2015. ápr. 9. 23:18
 2/6 A kérdező kommentje:
A föld végében egy nádas van, ott lett leföldelve szabályosan villanyszerelő által a vezeték és elvezetve. Nincs írásos engedély, de akkor is biztonságos és nem történhetett volna baj kivéve ha mélykútat fúrnak egy nádas közepére.
2015. ápr. 9. 23:51
 3/6 anonim ***** válasza:
Minden szabályos ami nem tilos. Nos ennek fényében másold most ide nekem az áramvezeték levágását tiltó jogszabályt! :)
2015. ápr. 10. 00:22
 4/6 anonim ***** válasza:

Tömören:

Én vagyok a szolgáltató, te pénzt fizetsz a szolgáltatásomért, nekem érdekem, hogy szolgáltassak neked. Ám ha egyszer úgy gondolom, hogy márpedig neked többé nem szeretnék eladni, kötelezhet valaki engem erre?

Nalátod, hahahhaha...

2015. ápr. 10. 00:24
 5/6 Gugu Gabor ***** válasza:

Valami nem kerek nekem ebben a történetben.

Minden esetre mivel a nyomvonal ahol hoztátok az áramot nem volt jelölve engedélyezve stb sehol simán rá lehet húzni hogy veszélyes és ezért ki is köthetik (jogosan)

2015. ápr. 10. 12:49
 6/6 anonim ***** válasza:

#3 Ez tévhit, joggal való visszaélés.

#4 Igen, közszolgáltatási szerződés.

2015. ápr. 10. 16:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!