Ápolási díj, de az ápolást nem végzi?!
Az én történetem az, hogy van egy 60 éves nagymamám. Agysorvadása van, sajnos már lassan 20 éve fogyatékos. 10 évvel ezelőtt még a férje, a nagypapám ápolta, aztán Ő elhunyt, így végül az egyik lányára, (keresztanyámra) szállt az ápolása. AZ utóbbi 10 év alatt a mama állapota rengeteget romlott. Nem volt tornáztatva, se semmi.. Feljárt hozzá 1-2 órára míg kimosott a mosógép, aztán el is húzott.. A helyzetet még az is rontja, hogy az egyik keze a keresztanyámnak használhatatlan. Ő is rokkant. Megfürdetni sem tudja.. 2 hónappal ezelőtt, mivel annyira elhanyagolta a mamát, orbánc alakult ki a lábában. AZ AMBULÁNS LAPON RAJT VAN, A MAMA 24 ÓRÁS FELÜGYELETET IGÉNYEL(ne)!!!! Kegyetlen, ahogy kinézett a lába. A napi 2 pogácsa mellett a gyógyszerek tönkretették a belső rendszerét, emésztés stb. Míg ő dolgozott (persze feketén dolgozik mellette, mert egyedül fent tart a semmiért egy albérletet) én jöttem ide, mint unoka a mamával foglalkozni. Telt az idő, ide lettem csalogatva, hogy itt lakhatok, fizetik a rezsit+lakbért (önkörmányzati lakásról van szó) legyen bejelentve, a lényeg, hogy a mamával legyen valaki, mert mr nem tud menni, csak esik-kel és össze veri magát, plusz kitudja mi történhetne még vele. Eltelt két hét.. A keresztanyám hétvégén már ide sem dugja a képét. Írogattam miket vett neki a 2 hét 3 nap alatt. 4900 Ft-ot költött rá. Közben ha hétköznap felugrik a fél-1 órára állandóan beleköt mindenbe és szekál. A mama ápolását teljes mértékben én végzem. Pelenkázom, fürdetem, kenegetem, altatom, keltem, mosok rá, mindent, mivel én nem dolgozom. 2 hét alatt az orbánc láthatólag rengeteget javul, egyszer nem esett el, és mentálisan is javul, hogy valaki volt mellette. Mivel én főzök, mama már főtt ételt is eszik, a bélműködése rendbe jött..Minden zöld utat nyert, de megpróbál engem idegileg kikészíteni. Már nem bírom tovább. Az édesanyám nem akar szembeszállni vele, pedig a lányáról és az anyjáról is szó van..... Ezért szeretném én azt megkérdezni, hogy mivel én vagyok ide bejelentve és mama a főbérlő, a keresztanyám pedig csak az ápoló és felveszi a mama nyugdíját.. Ő mivel rendelkezhetitt? Mibe van beleszólása? Plusz... és a legfontosabb. Mivel visszaszólalkoztam, ki akarna rakni a lakásból, így felhúztam magam, és szeretném megkérdezni, hogy bejelentést az ápolás felülvizsgálatára, hol tudok tenni? Hogy jöjjenek ellenőrizni.. hogy lássák mi megy itt és miért veszi fel az 50.000 Ft-ot. Félre értés ne essék.. Nem az 50.000 Ft érdekel, csak, az, hogy ne készítsen ki idegileg és ne kritizálja azt, amit ő nem tudott megtenni! Szeretném elindítani ezt az ügyet minnél előbb. A keresztanyám ebben az egészben és a mamában is csak a pénzt látja, s úgy beszél róla mintha egy tárgy lene, rettenetesen szomorú.. A papa biztosan forog a sírjában.. Gondolkodtam tanácsadásért ügyvéden, de szívesen meghallgatnék egy hozzá értő személyt is. Amit a neten találtam ápolási díjról, mindent elolvastam, a megszűntetéséről is, de arról nincs semmi, hogy ehhez hogy is kezdjek hozzá.
Mindenkinek előre köszönöm, hogyha elolvassa s válaszol is!
L/20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!