Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ápolási díj, de az ápolást...

Ápolási díj, de az ápolást nem végzi?!

Figyelt kérdés

Az én történetem az, hogy van egy 60 éves nagymamám. Agysorvadása van, sajnos már lassan 20 éve fogyatékos. 10 évvel ezelőtt még a férje, a nagypapám ápolta, aztán Ő elhunyt, így végül az egyik lányára, (keresztanyámra) szállt az ápolása. AZ utóbbi 10 év alatt a mama állapota rengeteget romlott. Nem volt tornáztatva, se semmi.. Feljárt hozzá 1-2 órára míg kimosott a mosógép, aztán el is húzott.. A helyzetet még az is rontja, hogy az egyik keze a keresztanyámnak használhatatlan. Ő is rokkant. Megfürdetni sem tudja.. 2 hónappal ezelőtt, mivel annyira elhanyagolta a mamát, orbánc alakult ki a lábában. AZ AMBULÁNS LAPON RAJT VAN, A MAMA 24 ÓRÁS FELÜGYELETET IGÉNYEL(ne)!!!! Kegyetlen, ahogy kinézett a lába. A napi 2 pogácsa mellett a gyógyszerek tönkretették a belső rendszerét, emésztés stb. Míg ő dolgozott (persze feketén dolgozik mellette, mert egyedül fent tart a semmiért egy albérletet) én jöttem ide, mint unoka a mamával foglalkozni. Telt az idő, ide lettem csalogatva, hogy itt lakhatok, fizetik a rezsit+lakbért (önkörmányzati lakásról van szó) legyen bejelentve, a lényeg, hogy a mamával legyen valaki, mert mr nem tud menni, csak esik-kel és össze veri magát, plusz kitudja mi történhetne még vele. Eltelt két hét.. A keresztanyám hétvégén már ide sem dugja a képét. Írogattam miket vett neki a 2 hét 3 nap alatt. 4900 Ft-ot költött rá. Közben ha hétköznap felugrik a fél-1 órára állandóan beleköt mindenbe és szekál. A mama ápolását teljes mértékben én végzem. Pelenkázom, fürdetem, kenegetem, altatom, keltem, mosok rá, mindent, mivel én nem dolgozom. 2 hét alatt az orbánc láthatólag rengeteget javul, egyszer nem esett el, és mentálisan is javul, hogy valaki volt mellette. Mivel én főzök, mama már főtt ételt is eszik, a bélműködése rendbe jött..Minden zöld utat nyert, de megpróbál engem idegileg kikészíteni. Már nem bírom tovább. Az édesanyám nem akar szembeszállni vele, pedig a lányáról és az anyjáról is szó van..... Ezért szeretném én azt megkérdezni, hogy mivel én vagyok ide bejelentve és mama a főbérlő, a keresztanyám pedig csak az ápoló és felveszi a mama nyugdíját.. Ő mivel rendelkezhetitt? Mibe van beleszólása? Plusz... és a legfontosabb. Mivel visszaszólalkoztam, ki akarna rakni a lakásból, így felhúztam magam, és szeretném megkérdezni, hogy bejelentést az ápolás felülvizsgálatára, hol tudok tenni? Hogy jöjjenek ellenőrizni.. hogy lássák mi megy itt és miért veszi fel az 50.000 Ft-ot. Félre értés ne essék.. Nem az 50.000 Ft érdekel, csak, az, hogy ne készítsen ki idegileg és ne kritizálja azt, amit ő nem tudott megtenni! Szeretném elindítani ezt az ügyet minnél előbb. A keresztanyám ebben az egészben és a mamában is csak a pénzt látja, s úgy beszél róla mintha egy tárgy lene, rettenetesen szomorú.. A papa biztosan forog a sírjában.. Gondolkodtam tanácsadásért ügyvéden, de szívesen meghallgatnék egy hozzá értő személyt is. Amit a neten találtam ápolási díjról, mindent elolvastam, a megszűntetéséről is, de arról nincs semmi, hogy ehhez hogy is kezdjek hozzá.

Mindenkinek előre köszönöm, hogyha elolvassa s válaszol is!

L/20

2015. márc. 12. 10:39
 1/1 anonim ***** válasza:
53%
Tudva, amit tudok az öregek ápolásáról: szerintem keress munkát és szállj ki, amíg lehet. Azzal a háborúval, amit most indítani készülsz, kizárólag veszíthetsz. Ha a mama még bír ép ésszel gondolkozni, akkor ő sem azt várná egy 20 éves fiatal lánytól, hogy őt pelenkázza, hanem azt, hogy éljen, tanuljon, dolgozzon, menjen férjhez, szüljön pár gyereket. 2 hét az semmi. Azon kívül 50.000 Ft-ból nem tudnál megélni, viszont ha dolgoznál is mellé, akkor meg a mamára nem jutna elég idő.
2015. márc. 12. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!