A házasságkötés előtt 2 db ingatlannal rendelkeztem. A házasságkötés után a 2 db ingatlant eladtam, a befolyt összegből vásároltam egy lakást a nevemre, ahol már 5 éve élünk. Válás esetén hogyan osztozunk az ingatlanon a párommal?
ha tudod igazolni h a te házasság előtt szerzet magánvagyonodból lett véve a lakás akkor sehogy
az még mindig a te különvagyonod marad
pl ha volt egy 3 és egy 4 millás lakásod eladtad és vettél egy max 7 millást akkor az a lakás jog szerint a tied
de ha egy 8 millás lakást vettél akkor a különbözet fele a másiké azaz 500e adsz neki vagy részarányosan tulajdonrészt
ha a lakásban amit vettél volt értéknövelő beruházás (itt nem egy tisztasági festésre gondolok) akkor annak a beruházásnak a fele is neki jár !
Az eladott ingatlanik különvagyonnak számítanak, az eladásukból befolyt összeg úgyszintén.
Az ebböl az összegböl vett ingatlan továbbra is különvagyonnak számít az eladott ingatlanok értékének megfelelö mértékben.
Viszont ha ezt a lakást a házasság alatt renováltattad - és ezt már az eladott ingatlanokért kapott pénzböl, akkor a felújítási költségek közös szerzemény, ennek a fele értéke jár a másik félnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!