Miért nem tiltja a törvény a dohányzást, de a füvezést igen?
Én nem is dohányzom, nem is füvezem.
Viszont nem értem a logikát abban, hogy a füvezést tiltják, a dohányzást nem. Utóbbi is van olyan káros (ha nem még károsabb), mint az előbbi.
Az alkohol szintetikus drog.a dobozos cigi is 2x olyan káros,mint a joint.Nincs miről beszélni.Azért tiltják itthon,mert mi ebben is elvagyunk maradva,mint az egyre több normális állam,aki már szemet húnynak felette,vagy egyenesen árulják.ebből szép adó folyhatna be itthon is.a másik meg,hogy nem érdeke a hatalomnak,hogy békés emberek éljenek,akiknek ráadásul esetleg még a szeme is felnyílna.
Teljesen álszent,képmutató,vagy tudatlan tiltás ez.
Egyrészt minek még egy függőség, másrészt társadalmilag kevésbé elfogadott. Egyébként meg a fű is kikészítheti az embert, illetve hosszabb távon káros hatású lehet - főleg hogy dohánnyal együtt fogyasztják.
Nekem nincs bajom a fűvel, azt használ mindenki amit akar. Mégsem biztos hogy legalizálnám. Hiába mondják az ellenkezőjét, a fekete piac korlátozza a felhasználók számát, ha dohányboltba lehetne kapni, sokkal nagyobb lenne a füvezők száma. Azt is álszent dolognak tartom, hogy sokan az alkohollal és a dohánnyal vetik össsze, amikor a füvesek jelentősebb része halmozza az élvezeteket, nem csak simán füvezik. Ami még fontos, hogy az alkoholt, de akár a cigit is jóval könnyebb mértékkel fogyasztani, nem szállnak annyira az ember fejébe.
Szerintem felesleges plusz egy függőség, nem egy olyan ideális társadalomban élünk, ahol minden ember képes a mérsékletességre. Aztán a sok fűturista is úgy hiányzik a nyakunkba, mint a részeg NDK-s fiatal sutyerákok a Balatonpartra.
Ami még egy fontos indok ellene, hogy az alkohollal ellentétben ez kevésbé látszik az emberen, így simán tud szívni napközben, ami erősen bomlasztja a munkateljesítményét. A suliban is van egy-két osztálytársam, aki hasonló módon teszi "hasznossá" a tanóráit.
Végül: hiába van ennyire pozitív marketingje a fűnek, hogy mindenre orvosság, egyáltalán nem káros, rengetegen vannak akik napi szinten szívnak, sok pénzük rámegy, és azt veszik észre hogy az érzetükkel ellentétben egyre csak szűkül be a világuk, közönyössé válnak. Oké, nem egy heroin szintű függőség, viszont ettől még képes elbszni életéveket, néha akár egész életeket is.
A dohányzásból él a fél fidesz mutyi!
Ezért a nép egészsége egyáltalán nem számít ezeknek az állatoknak, nem tiltják be!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!