Csaló konditerem, feljelentés?
Üdv, múlthét pénteken voltam utoljára haverommal kondizni, 50 forint kivenni 1 alkalomra egy lakatot, amit a szekrényedhez használsz.
Kondi után visszavittük, leadtuk.
Aztán kaptam egy üzenetet, illetve fel is hívott a tulajdonos hogy nem vittük vissza, elloptuk (kinek kellene egy 350 forintos lakat?) és ha nem visszük vissza feljelent minket. (nála 1500-ért lehet egy lakatot venni a konditeremben)
Ha elvittük volna természetesen kifizetjük az 1500-at, bár jogi alapon szerintem nem ő szabja meg az árát, hanem magát a lakat árát kéne megtérítenünk, ami biztos nem 1500 forint.. ki hallott már 1500 forintos lakatról? igen, vannak olyan helyek, védve őrzött területeken ahol vannak, de nem egy konditerem szekrényéhez )
de mivel tiszta a lelkiismeretünk és leadtuk, attól még fenyegetőzik ez a barom...
mi a teendő? nagyban fenyegetőzik hogy feljelent, de nem adunk a szavára egy ilyen szánalmas embernek
köszönöm előre is!
(biztonsági rézbenovatú öntöttvas [krómozott acélkengyel] kerül 1500-ba ) a legtöbb lakat meg 300-500 forint között van
bár ez lényegtelen, csak megemlítem , nagyon köveleti az 1500-át, oda is adnánk neki ha igaza lenne, de mint mondtam a mi lelkiismeretünk tiszta
Ha nem adtátok elő a lakatot, és nálatok volt utoljára, megteheti.
Ez a "tiszta lelkiismerettel" hangoztatott szöveg elég nem hihetőnek tűnik ez esetben, mivel egyszer nem írtad le, hova lett, meg mi lett vele...
Akkor ideje lenne megtanulni olvasni.
Leírtam : Kondi után visszavittük, leadtuk.
Írsz egy e-mailt a homarbox2014@gmail.com-ra, azt be cc-zed a tulajnak is, melyben összefoglalod részletesen a történteket, pontos helymegnevezéssel (XY település, ErősLeszek Body konditerem). Az összes tulajtól kapott releváns fenyegetést is beidézed a levélbe.
Ezután írsz még egy külön levelet a tulajnak, hogy egyrészt hol lehet nyilvánosan magyarázkodnia, másrészt meg hogy nyugodtan tegye csak meg a szükséges jogi lépéseket, mert nyilvánvalóan bizonyítani is tud mindent.
Van-e bizonylatod, hogy leadtad a kulcsot és átvették ? Ha nincs neki adnak igazat
Van-e nyoma, hogy ott jártál ? aláírtál valamit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!