Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Üdv! Segítséget kérnék! Mi az...

Üdv! Segítséget kérnék! Mi az eltartási szerződés megtámadásának elévülési ideje?

Figyelt kérdés
Nagypapám tavaly előtti halála után értesültünk arról,hogy nagybátyám eltartási szerződést kötött vele még 1998-ban.Tudtommal,egyik alapfeltétele a szerződésnek,hogy az eltartó az eltartott részére biztosít élelmezést,lakást,fűtést,mosást,világítást,stb.Nagymamám látta el ezeket,nagybátyám akkor még nem is ott élt.Utána is a papa és mama fizették a számlákat,nagybátyám helyett is,és és mama főzött a nagybátyámra,mikor már az élettársa is odaköltözött.Úgy olvastam,hogy "színlelt szerződésre" hivatkozva meg lehet támadni,csak nem tudom,hogy ennyi idő után is lehet-e?Hagyatéki nem volt és a mama sem tudott a szerződésről,akkor értesült róla,mikor utána járt a földhivatalnál!Előre is köszönöm a válaszokat!

#eltartási szerződés #megtámadásának #elévülési ideje
2015. febr. 27. 17:18
 1/3 anonim ***** válasza:

"egyik alapfeltétele a szerződésnek,hogy az eltartó az eltartott részére biztosít élelmezést,lakást,fűtést,mosást,világítást,stb."

Dehogy is. Egy eltartási szerződés PONTOSAN tartalmazza a feltételeket: általában havi x összeg a haláláig. Kellene látni a szerződést és azt, hogy teljesítette-e a nagybáty.

2015. febr. 27. 17:24
 2/3 anonim ***** válasza:

"Tudtommal,egyik alapfeltétele a szerződésnek,hogy az eltartó az eltartott részére biztosít élelmezést,lakást,fűtést,mosást,világítást,stb."

Akkor nagyon nagy baj van a tudtoddal. A szerződésnek semmilyen alapfeltétele nincsen. Ha a benne foglaltakat teljesítették akkor mehetsz a fenébe a megtámadással.

2015. febr. 27. 18:43
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Törvénykönyvben néztem meg,de mindegy!!! Azt írtam ez csak az egyik feltétele!Nem tudom,mi volt konkrétan a szerződésben,de abban biztos vagyok,hogy nem az,hogy a Papáék fizetik helyette a számláit,meg "etetik" és még a ház felét is ráhagyják!Ki fog derülni mi lesz,mert a Mama végrendelete érvénytelen volt;egy az hogy nem is volt szegény beszámítható,és ez majd bizonyítva is lesz,és maga a végrendelet sem hivatalos módon lett aláírva,úgyhogy egy nagyon kedves ügyvéd ismerősünk elvállalta az ügyet....március 10-én pedig meg lett támadva,és majd a bíróságon fog kitérni az Eltartási szerződésre is!
2015. márc. 22. 08:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!