Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Büntetett előéletnek számít?

Büntetett előéletnek számít?

Figyelt kérdés
1 év próbaidő és pénzbüntetés már büntetett előélet? Benne lesz az erkölcsi bizonyítványban? Nagyon fontos lenne, hozzáértők válaszát várom. Köszönöm.

2015. febr. 24. 16:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
nem számít büntetett előéletnek
2015. febr. 24. 16:57
 2/12 A kérdező kommentje:
Katonai pályára készülök és ez nagyon fontos. Köszönöm :)
2015. febr. 24. 16:58
 3/12 anonim ***** válasza:

hát akkor lehet lesz egy kis gondod. Az ítélet kihirdetés után általában a bíró vagy az ügyvéded elmondja, hogy nem lesz létható a büntetésed az erkölcsi bizonyítványodban, de az adatbázisban benne leszel. Ezért van az, hogy bizonyos szervek mint pl: rendőrség, katonaság több betekintést kap mint egy munkahelyi cég. Míg egy munkahelyen az erkölcsid tiszta, addig a rendőrségi adatbáziskunban ott van előttük a büntetésed. Így a katonaság is képben lesz.

De úgyis kell majd papírokat kitöltened, és utána néznek a múltadnak. Lehet ez nem okoz gondot, de lehet, hogy igen. Mindenesetre nyugodtan próbálkozz a katonasággal.

2015. febr. 24. 17:10
 4/12 anonim ***** válasza:
Pontos választ kapsz, ha kikéred 3500 Ft az erkölcsit. (ha nem lett már drágább))
2015. febr. 24. 17:11
 5/12 A kérdező kommentje:

Remélem minden rendben lesz, ha már régi álmom. Köszönöm a válaszokat.

18/L

2015. febr. 24. 17:18
 6/12 anonim ***** válasza:
55%
Ha ez a régi álmod, akkor viselkedhettél volna, hogy ne büntessenek meg.
2015. febr. 24. 17:20
 7/12 A kérdező kommentje:
Tudom, nagyon megbántam már vagy 100x. De remélem minden rendben lesz ha az egyetem után nekivágok.
2015. febr. 24. 17:54
 8/12 anonim ***** válasza:
Ha felfüggesztett szabadságvesztés, akkor egy évig benne van a priuszban. Nem tudom, egyesek hogy beszélhetnek ennyi marhaságokat anélkül, hogy gőzük lenne a dologról.l
2015. febr. 24. 20:46
 9/12 A kérdező kommentje:
De most akkor nekem ez 4 ev mulva akadaly lesz? Tehat benne lesz az erkolcsiben, stb? Katonai palya?! :o
2015. febr. 24. 22:58
 10/12 anonim ***** válasza:

Lassan 10 évvel ezelőtt okirat hamisítás miatt a férjem 1 év felfüggesztett és pénzbüntetést kapott. A bíró elmondta a férjemnek, hogy mivel soha semmi ügye nem volt a rendőrséggel, és megbánta amit csinált, így nem kerül bele az ügye az erkölcsibe. Kifizettük a pénzbírságot, és letelt 10 év. Azóta még egy tilosban parkolási büntetése nem volt. Tavaly nyáron ellopták az autónkat, ezért bementünk a rendőrségre, hogy feljelentést tegyünk. A férjem amikor megadta az adatait, a rendőr a számítógépén pötyögött valamit majd megszólalt:

- látom volt sok évvel ezelőtt egy kis gond magával. A férjem.

- Mégis mire gondol?

- hát az okirat hamisítás miatti büntetésről. De amint látom, azóta semmi sem történt. Helyes fiatalember.

Szóval, bármit csináltál, még ha az erkölcsidben nincs benne az adatbázisban ott leszel.

2015. febr. 24. 23:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!