Milyen hatóságoknál lehet lekérdeznem hogy a cég amely alkalmaz milyen pozícióba jelentett le?
Egy multicég magyar leányvállalatánál fizetés emelésekkel kapcsolatban merült föl a dolog, hogy vagy a Magyar állam felé és/vagy a multicég felé alacsonyabb pozíciót jelentenek le rólunk mint amiben dolgoztatnak. Így az anyavállalat sem erőlteti a fizetésemeléseket, meg nekünk is azt mondják hogy "versenyképes" a fizetésünk (Külső céggel vizsgáltatták meg!).
Igen ám csak van olyan ember bent aki hozzáfér ezekhez az adatokhoz és ezt "megsúgta" nekünk. :)
Illetve ismerősök közt van munkaerő közvetítős aki ismeri a környék bérezéseit és pontosan megmondja hogy az adott pozícióhoz mekkorák a bérek.
Azon kívül hogy az államtól szeretném kikérni minek vagyok bejelentve, és ezt hol tehetem meg?
További kérdéseim:
Lehet-e emiatt perelni?
Hogyan bizonyítanátok/bizonyítható ha az állam felé nem csak az anyacég felé történt ez meg?
Érdemes-e ilyenek miatt nekimenni egy multinak?
Megjegyzendő hogy az infláció követése sem teljesül a fizetéseinknek, és úgy tudom amiatt is lehet perelni (És olyanról is tudok aki ezzel nyert nem keveset, ez ellen a multi ellen!)
Senki nem foglalkozik ezzel, ez a cég "magánügye"..
Perelni? Vicc :-)
Szerintem itt maximum annyi lehetőséged van, hogy utánanézel, mennyire vagy bejelentve és hogy annyit kapsz-e. Ha nem, akkor nekik mész.
Röhögni fogtok, de egy ismerősömmel most a munkáltatója azt próbálta meg elintézni, hogy kp-ben kapja a bérét és csitt. Amikor mondta, hogy neki utalva kéne, akkor azt mondta, hogy csak 120.000-at utalhat, mert annyira van bejelentve (igen, első meglepi), de vissza kéne adnia 40.000-et miután megkapta a fizetését (mert a gyakorlatban csak 80.000-at kapna). Mindez azért, mert valami támogatást, vagy mi a tökömet kap a cég az államtól és volt egy ilyen feltétel is.
Én meg csak pislogtam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!