Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szlovákiai magyarok, Ti...

Szlovákiai magyarok, Ti elmentek a jövő heti melegekről és szexuális felvilágosításról szóló népszavazásra? Hogyan fogtok szavazni és miért?

Figyelt kérdés
Mennyire beszédtéma ez a választás, mennyire nagyok az indulatok (plakátok, média, pártok). Az ottani magyarok nem ismernek kicsit magukra a kérdésekben (minthogy egy kisebbség jogairól szól)? Szerintetek érvényes lesz és ha igen milyen kimenetelű?

2015. jan. 27. 16:58
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
20%

Igen, elmegyek és

1. igen - nincs semmi bajom a homokosokkal, de tényleg, vannak ilyen barátaim is. Szerintem egy normális törvényt kéne hozni, hogy az együtt élő párok örökölhessenek egymás után, meg hogy rendezve legyen a ház, amiben élnek, stb. Valami együttélési szerződést. De hogy házasság? Az egy kicsit túlzás. Templomba nem akarnak menni?

2. igen - ezen sokat vacilláltam. Mint mondtam, több homokos párt is ismerek, nincs velük bajom, és el tudom, képzelni, hogy fel tudjanak nevelni egy gyereket. Tulajdonképpen a nővérem győzött meg azzal, hogy a gyerek fejlődésének vannak lelki-szellemi szakaszai is, és nem biztos, hogy könnyű lenne az élete 2 homóval.

3 - még nem tudom. szerintem hasznos lenne, ha a gyerekeim szexuális nevelést is kapnának a suliban.

Az egésszel különben nem nagyon foglalkozom, először el se akartam menni. A legfőbb érv, ami miatt elmegyek, az az, hogy úgy érzem, a liberális eszmék (vagy mittodémnkik) nem normálisan nyomják a homoszexualitást, és ez nagyon irritál. Már nincs film homokosok meg leszbikusok nélkül, nincs tavasz a fesztiváljuk nélkül, és ez a conchita, akivel szerintem megnyerették az euróvíziót... Szóval valami büdöset érzek, és ez nem tetszik. Lassan úgy leszek velük, mint a zsidókkal. Azokkal se volt semmi bajom, de mostanában sokszor kinyílik a zsebemben a bicska...

Nem a homokosokkal van bajom (amúgy a legjobb barátnőm leszbikus is volt egy időben), tényleg nem zavar. Hanem az erőszakos nyomulásukkal. És én főleg ezért fogok igennel szavazni.

2015. jan. 29. 02:07
 12/22 anonim ***** válasza:
45%
Ja, és ne aggódj, én felvidékinek érzem magam, nem értem kinek mi baja ezzel a kifejezéssel, de mindegy. Ez is olyan, mint a homokosokkal: nagy hűhó semmiért. Egy ideig röhög rajta az ember, aztán egyszercsak nagyon már nagyon idegesítővé válik.
2015. jan. 29. 02:10
 13/22 anonim ***** válasza:
49%
Csak most látom a kérdésed végét. Nem gondolom, hogy ez az egész rólunk, magyarokról is szólna. Egészen másféle kisebbség vagyunk, mint a homokosok. Fogalmam sincs, milyen kimenetelű lesz.
2015. jan. 29. 02:13
 14/22 anonim válasza:
100%

A 9-esre reagálva:

A házasság intézményében én magam sem hiszek és az én terveim között sem szerepel, hogy majd egyszer nagy csinnadrattával egybekelünk a párommal és lesz nagy lagzi meg nászút stb. Továbbá hasonlóképp hozzád, én sem szeretem a gyerekeket és jelenlegi elképzeléseim alapján soha nem is szeretnék, de attól még nagyon sok olyan meleg pár van, akiket "boldogabbá tenne egy darab papír" és akik szívesen vállalnának gyereket is. Az én nemleges válaszaim nem az én önkényes elképzeléseimnek a szüleményei. Azért választom 3x a nemet, hogy támogatásom fejezzem ki azok iránt, akiknek azonos neműként ilyesféle vágyaik lennének (házasság, gyerek).

A gyerekek csúfolódását pedig ki lehet védeni neveltetéssel. Mindössze annyi, hogy a Csip-csip csóka mellett elfogadásra és toleranciára is tanítani kell a gyereket, vagy ha nem is, legalább nem szidni előtte másokat és ez most nem csak a homoszexualitásra vonatkozik.

2015. jan. 29. 08:55
 15/22 anonim ***** válasza:
84%

"sose adnék azonos nemű pároknak gyereket, mivel a többi gyerek halálra csúfolná őket hogy 2 apja/anyja "

ja, szóval a melegeket büntetnéd, mert egyes szülők homofóbiára nevelik a kölkeiket? akkor ennyi erővel tiltsuk be a szemüvegeket, mert sok szemüvegest csúfol a többi gyerek. észlény...

2015. jan. 29. 10:07
 16/22 Béla211 ***** válasza:
100%
Amúgy az össze házasodás az jogot is ad. pl örökölsz a másik után.Ha éveket együtt éltek te tudod például, hogy szerette volna ha eltemetik. De a család az csinál vele amit akar neked semmi beleszólásod nincsen .Pedig lehet veled élt le 10-20 évet. Vagy még többet.És az is elő fordulhat ,hogy a családja emiatt felé se nézet. Ha már együtt élek valakivel és együtt vettünk házat kocsit. Aztán meghal az egyikünk és jönnek a rokonok és el veszik tőled amit együtt szereztetek meg. Azon a cím szó alatt hogy te senkije se vagy akkor lehet más kép gondolnád a dolgot.Ja és sokszor híába van végrendelet már hallottam olyat is ,hogy a család kisemmizte a srácot aki vele élt.
2015. jan. 29. 18:13
 17/22 anonim ***** válasza:
58%

15-ös: a szemüveg viselése és az, hogy 2 apád van merőben eltérő dolog, ahogyan a pedofília és a gerontofília sem említhető együtt a homoszexualitással. és ne sértegess, nekem van 1 véleményem, és ha az a tiédtől eltér akkor rögtön sértegetni kell? Nekem ugyanúgy van jogom a nemtetszésemet kinyilvánítani az adopcióról.

10-es ''de ne te akard már eldönteni mások helyett, hogy ők akarják-e ezeket vagy sem. Ha ezek ellen szavazol, akkor lényegében az ellen szavazol, hogy mások szabadon dönthessenek az életük felől és boldogok legyenek. Nem értem, miért akarod tönkretenni mások boldogságát. Ez gonosz és undorító dolog.'' - Nos pontosan azért lett kiírva népszavazás hogy az állampolgárok ezt eldönthessék, de én azt hittem hogy miindenki számára világos. Egy konzervatív országban, ahol még az emberek mindig vallásosak, senki se várjon csodát. Nem teszem én tönkre mások boldogságát, ha neki papírok kellenek a boldogsághoz akkor csak mélyen sajnálni tudom őt. Ó és igen, gonosz és undorító ember vagyok amiért meleg létemre nem vagyok melegjog párti.

A végrendelettel amit közjegyzőnél írnak alá és hitelesítenek tanúkkal meg midnennel és külön bankszámlákkal pedig megoldható bármi, a családnak 1 valag pénz kell hogy kisemmizzék az örököst és ez nem éri meg nekik. - Nálunk ez rohadtul körülményes dolog és sokáig elúzódik.

2015. jan. 30. 07:46
 18/22 anonim ***** válasza:
52%
16-os: éppen ezért kéne kitalálni valami olyan jogi formát a melegek számára, ami ugyanazt jelentené, mint a házasság a heterok számára. Ezt úgy nevezik, hogy együttélési szerződés. De ne legyen házasság, ne menjenek templomba, mert akárhogy is van, egy házasság egy férfi és egy nő kapcsolata! Ez van, ezt el kell fogadniuk a melegeknek - nekünk, heteróknak meg el kell fogadnunk, hogy vannak meleg párok, és nincs velük semmi baj, jogilag ugyanabban a formában élhetnek mint mi, és a társadalom ugyanolyan értékes tagjai. Mint ahogy azt is el kell fogadniuk a melegeknek, hogy nem tudnak gyermeket nemzeni - ez van, ezzel kell együtt élniük. Szerintem ez az egész olyan, mintha a melegek egy bizonyos (hangos) része saját magát nem tudná elfogadni - aztán kivetítik ránk az egész kisebbségi komplexusukat. Bocsi, de így látom.
2015. febr. 1. 11:14
 19/22 anonim válasza:
Felvidéki vagyok és eléggé nagy reklámja van az egész dolognak... nem vagyok meleg, de nemmegyek el szavazni, mivel nemszeretném hogy érvényes legyen. Az egészet a keresztény szektákk találták ki :D és elég szégyen hogy 6 millio eurot koltottek rá, ami 1 864 711 513 forint :D
2015. febr. 2. 12:02
 20/22 A kérdező kommentje:
Na sikerült mindössze 21%-os részvételt összehozniuk, ráadásul Pozsonyban meg a magyar helyeken csak 10% körül. Belátom igazatok volt, lehet jobb egy ilyen buta népszavazást ignorálni mint nemmel szavazni.
2015. febr. 8. 10:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!