Voltam egy állásinterjún ahol elkérték a személyes adataimat (nem fénymásolták le, de leírták) : személyit, TAJ, Adókártya, lakcím. Hogyan tudnak ezekkel visszaélni? Mit tehetek?
Pl hamis okíratokat állítanak ki, a te beleegyezéseddel. minden adatok tudnak, mintha te beleegyeztél volna az aláírás csupán formalitás, valaki odafírkálja a neved és fiktív számlákat állít ki egy pénzmosoda.
Az a gond, ha lekapcsolják a maffiát, és elővesznek téged hiába mondod, hogy jajj te nem írtad alá, megkérdik miért adtad oda a személyes adataid -.- Ugyanis a személyes adataidhoz SENKINEK semmi köze ! Ha lesz munkaszerződés, akkor aznak odaadod vagy bediktálod az adatodat, de ahhoz sem kell a TAJ szám.
"személyit, TAJ, Adókártya, lakcím. Hogyan tudnak ezekkel visszaélni?"
Mondjuk úgy, hogy rendelnek a nevedben pár kamion fát, szerződéseket írnak alá pár milliárdról.
"Mit tehetek?"
Ugyan mit te félnótás? Azt hogy máskor nem adod meg! Ilyen adatokra állásinterjún semmi szükség nincs, csak a tényleges munkakezdéskor. Állásinterjún max a végzettséged, hobbid, előző munkahelyeid, nyelvismereted, meg a tapasztalod kérdezik normális helyen, nem személyes adatokat kérnek. Max elérhetőséget.
Ezt benyelted!
Semmit. Adatokat bárhonnan szerezhetnek. Egy talált okmányon is.
Nem igazán tudnak visszaélni, mert az adataid ismerete önmagában semmi. Még egy számlanyitáshoz is kell személyi, ahol megnézik te vagy e a képen. Ezért "mosdatják" meg öltöztetik fel a hajléktalanokat egy-egy hivatalos irat aláírásakor, mert a jogosultnak ott kell legyen.
Ha enélkül kötnének meg az adataiddal egy szerződést meg végképp nem vagy felelősségre vonható.
A rendőr a személyi számodat meg amúgy is látja egy igazoltatásnál.
Ne f..ssál béke van nyugodtan megadhatod a személyes adataidat bármilyen állásinterjún vagy toborzáson.(Gondolom munkaerőkölcsönzős toborzáson voltál.Nem kell tőle bef.sni náluk ez így működik..Ők nem akarnak visszaélni az adataiddal.A regisztrációhoz kellenek a személyes adatok.Nekik a munkaerőd kell nem pedig a személyi igazolványod.Abból élnek ha tudnak neked munkát adni.Ez így működött már 25évvel ezelőtt is)
Ezekkel a dolgokkal nem lehet visszaélni csak ha vmi bünöző kezébe kerül FIZIKAILAG(vagyis ha ellopják tőled vagy elhagyod na akkor már tényleg van miért aggódni) a személyid utleveled adókártyád stb.(én egyszer külföldön váltam hontalanná azért mert elhagytam a pénztárcámat benne a személyi utlevel adoszám tb szám bankártya egyszóval minden.Volt is para rendesen.Aztán egy hét múlva valaki leadta rendörségen én meg bementem érte :-)
Egyébként ha visszaélés van az adatiddal azt ma már figyeli BM a NAV a TEK EUROPOL stb úgyhogy kár aggódni emiatt .Tőlem már a fél világ bekérte a személyes adataimat és látod még mindig élek :-Đ
Szerintem még egy email fiók létrehozásához is személyi igazolvány számot kérnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!