Kaphatok kártérítést, Kommunista rendszer károsultja?
Kommunista rendszer kényszerítése miatt 18 hónapig voltam katona. (1987 febr. - 1988 aug.) Emberi szabadságom korlátozva volt,emberi méltóságom sértve volt,stb.stb.
A volt partizán katonák és az Oroszországban szolgáló magyar katonák,stb. mind kaptak kártérítést. Miért? Nekem miért nem jár? Vagy nekem is járna kártérítés?
Nem fogsz kapni.
Nem irónikusan írom, semmilyen kötelező katonasággal nem értek egyet, de nincs rá lehetőség, hogy kapj bármit is.
Kommunista rendszer károsultja az, akit pl. Recskre vittek munkatáborba és napi 12-16 órát dolgoztatták a kőfejtőben (többség el is patkolt, aki meg nem, az utána kiemenkült az országból). Őket valóban megfosztották szabadságjogaiktól, hiszen semmilyen kapcsolatot nem tarthattak fenn a külvilággal, azt sem tudták, hova vitték őket és nem is beszélhettek róla '90-ig.
Te az akkori alkotmánynak és tv.-knek megfelelő sorkatonai szolgálatot teljesítettél, a mai Magyarország jogelődjénél, ami ugyan szopás volt, de teljes törvényes (sőt, még csak nemzetközi egyezményekbe sem ütközött). Kaptál behívót, amit átvettél, meg gondolom pár papírt alá is írtál, stb.
nem fogsz kapni, mert ez olyan visszaélés, amit
1, olyan sokan szenvedtek el, hogy ha erre adnának valamit, akkor kb csődbe menne az ország
2, mert nem akarják elítélni azt a fajata kényszerítést, amit igaziból ők maguk sem vetnek el. Egyszerűen az állam mint civilizációs vívmány egy erőszakos féreg, aki mindig csak akkor bukkan fel, ha valamilyen erőszakot kell kifejteni.
Nem voltál köteles, megtagadhattad volna! Jutalmul kaptál volna öt év letöltendőt. Volt szabad választásod!
.
Akor az Alkotmányban benne volt ez a mondat:
"A Haza védelme minden magyer állampolgár szent kötelessége!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!