Ha valaki odaad valakinek mondjuk egy félig felépitett házat, ugy hogy azt nem kell vissza adni, ha eladjuk a házat nincs róla papir vissza kell-e adni az összeget?
Az ok, hogy tulajdonosok vagytok, de MILYEN JOGCÍMEN szereztétek a tulajdonjogot. Ezt kérdeztem.
Volt egy telek, ami a férjed nevén volt. Most van rajta egy ház, ami kettőtök nevén van. Mi alapján lett kettőtök nevén. Én ezt kérdezem. Vagyis mi szerepel a tulajdoni lapon. Vétel, ajándékozás, önálló szerzés, építés, stb.
Haszonélvezet nem kérhető "vissza".
Megpróbálom összefoglalni az eddigieket:
Após-anyós vett a férjednek egy telket, ami a nevére került haszonélvezettel terhelve. Amikor építkezni kezdtetek akkor ők lemondtak a haszonélvezetről, és ez rá is lett vezetve a telekkönyvre. Az összes engedély, és terv a ti nevetekre szól, a használatbavételi engedély is. Az építkezésbe apósék besegítettek anyagiakkal, de mindezt papírok nélkül.
Ha ez így van, ahogy írtad, akkor nem sok köze van az anyósodnak a házhoz! Nem követelhet semmit!
Azért én megnézném, hogy a telekkönyvi kivonaton szerepel-e még a haszonélvezet, mert akkor szívás van!
De akkor se követelheti, hogy kifizessétek, csak nem adhatjátok el a hozzájárulása nélkül.
A telken még rajta lehet a haszonélvezet, ha nem vetettétek le róla anno! Sőt még akkor is lehet rá építeni, ha nem is a tiétek!
Arra akartam az előbb is rámutatni, hogy azzal lehet csak a gond, ha a haszonélvezetről csak szóban mondtak le a szülők, és nincs átvezetve a telekkönyvön! Akkor találhat fogást a szivatáshoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!