Hogyan tudok egy személyt eltávolítani?
Szegeden kaptam 1978-ban egy önkormányzati panellakást. Egyedül vagyok a főbérlő, nincs társbérlő. A lakásbérleti szerződés az én nevemen szerepel.
A szerződésem határozatlan idejű.
1982-től kezdve lett egy élettársam akit 1997-ben az IKV-nál bejelentettem mint élettársat.
2001-ben megváltozott a lakcím, de ő nem jelentkezett át. 2013. januárjától megszűnt ez élettársi kapcsolat köztünk ezután 2014. májusában felszólítottam postai úton, hogy mivel megszűnt az élettársi kapcsolat hadja el az általam bérelt lakást.
Ebben haladékot is hagytam neki. Ezek ellenére se ment el, de a levelet átvette.(Erről bizonyítékom is van.) Most elakarom adni a bérleti jogot, már van is rá vevőm de a volt élettársam nem hajlandó elhagyni az ingatlant.
Hogyan távolíthatom el törvényesen van-e egyáltalán valami joga ott tartózkodni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!