Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hol tart ma az apaság jogának...

Hol tart ma az apaság jogának megállapítása?

Figyelt kérdés
2015. jan. 1. 15:16
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Na most egy dolgot tudtam meg a válaszodból: szűz vagy!
2015. jan. 1. 17:51
 12/21 anonim ***** válasza:
Akit le lehet itatni, annak úgy kell.
2015. jan. 1. 17:56
 13/21 A kérdező kommentje:

12: Majd ha a te fiaddal történik ilyen, akkor pofázz!

Egyébként kaptam egy p. ü.-t ezzel a linkkel. Úgy túnik mégiscsak van jogorvoslat a megkárosított férfiaknak.

[link]

2015. jan. 1. 18:07
 14/21 anonim ***** válasza:
62%

Na megint ez a nőgyűlölő oldal...

Megjegyzem, az apaság megállapítása nem szülővé tétel, hanem a szülőség megállapítása, az illető akkor már rég szülő, csak jogilag nem kimondva. Apává saját maga tette magát, amikor lefeküdt a nővel.

2015. jan. 1. 18:30
 15/21 A kérdező kommentje:

Nem nőgyűlölő oldal, hanem férfiak méltóságáról szóló oldal, amelynek számos női olvasója, és kommentelője van.

Az, hogy a férfihang nőgyűlölő oldal az nem érv. Nem érv, hanem bizonyosság tudatlanságod, és az elmaradottságodról. Úgyhogy az első mondat után nem is olvastam a tovább az őrültségedet. Akármiről is írjál.

2015. jan. 1. 18:36
 16/21 anonim ***** válasza:

Pedig nem ártott volna elolvasnod, amit írt, mert nem mondott hülyeséget. Az oldalon lévő cikk meg szimplán hülyeség, a legminimálisabb hozzáértésről sem tanúskodik.

A magyar jogban nincs precedensper még ha egyes pereket annak is neveznek utólag, teljesen más a jogrendszerünk. A jogi kérdés, hogy a férfi dönthet-e arról, hogy megszülessen a gyerek (és ezzel szülővé váljon) már ott befejeződik, hogy ehhez az kéne, hogy az anya (azaz egy másik személy) testével való rendelkezésbe beleszóljon, ez pedig érthető módon abszurd, hisz ezzel más alapvető jogát korlátozná.

Az 1952-es családjogi törvény már nincs is hatályban, mióta az új Ptk. van, szóval nem értem miért keverték egyáltalán bele.

Teljesen értem a felvetésedet, tudom én is, hogy vannak olyan nők, akik apára "vadásznak", jogilag viszont nincs itt igazából kétes, instabil helyzet. Nem attól lesz apa a férfi, hogy elismeri a gyereket, illetve "beleegyezik" abba, hogy a gyerek megszülessen, az apaság kérdése abszolúte biológiai. A jog pedig jelen esetben ezt a tényt követi.

2015. jan. 2. 00:00
 17/21 A kérdező kommentje:
Ez elég szexista megközelítés.
2015. jan. 2. 07:36
 18/21 A kérdező kommentje:

Egyébként honnan tudod, hogy elutasították a férfi kérelmét?

Te nem olvasta el végig a cikket.

"Szóval ideje az 1952-ben hatályba lépett finoman fogalmazva is idejétmúlt családjogi törvényt újragondolni."

Szóval nemcsak szexista vagy, de még olvasni sem tudsz.

2015. jan. 2. 07:41
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

"Szóval ideje az 1952-ben hatályba lépett finoman fogalmazva is idejétmúlt családjogi törvényt újragondolni."

Te nem érted. Mi az, hogy ideje újragondolni? Már újragondolták, hiszen nincs is hatályban ez a jogszabály.

2015. jan. 2. 15:34
 20/21 A kérdező kommentje:
Na és a szellemisége?
2015. jan. 3. 08:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!