Mi történik, ha valakit megfosztanak az állampolgárságától, és hontalan lesz?
Figyelt kérdés
2014. dec. 12. 14:22
2/9 A kérdező kommentje:
Lehet rosszul tudom, de lehetséges, Magyarországon igaz még nem volt rá precedens.
2014. dec. 12. 16:54
3/9 anonim válasza:
Valóban rosszul tudod, nem lehetséges. Állampolgárt sem kitiltani nem lehet a saját országából, sem megfosztani az állampolgárságától. Arról csak lemondhat, ő maga.
Azaz hontalanná nem tehet a saját országod. Van erre egy nemzetközi egyezmény is, ugyanis a hontalanság ellen a legtöbb náció fellép. Senkinek sem érdeke, hogy hontalan és gyökértelen emberek lepjék el a Földet.
5/9 anonim válasza:
Nemcsak megfosztással lehet hontalanná válni, hanem az adott ország megszűnésével. Régebben volt egy riport egy évek óta itt élő családról, akik azért lettek hontalanok, mert csak jugoszláv állampolgárságuk volt, az pedig megszűnt.
6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm Julianna, választ kaptam a kérdésemre.
2014. dec. 13. 16:32
7/9 anonim válasza:
Örülök, hogy segíthettem. :)
Engem is érdekelt a téma, hát utánanéztem, mert nem akartam hülyeséget írni, és az egyértelmű tagadások nem elégítettek ki.
Jó kérdés volt, mostanában kevés igazán értelmes kérdés szerepel az oldalon.
8/9 anonim válasza:
Ha bemész titkos katonai létesítmények területére, pl 51-es körzet megfosztanak állampolgárságodtól, bár hontalan nem leszel, ott tartanak, majd átszállítanak a sittre
9/9 anonim válasza:
Utolsó, nem az állampolgárságodtól, hanem a jogaidtól fosztanak ott meg. Egy-egy állampolgárságot egyébként is csak az adott ország vonhat meg tőled, más nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!