Hány éves korig kerülnek az emberek a fiatal korúak börtönébe?
A büntetés-végrehajtási jogban a 21. életév betöltéséig számít az ember fiatalkorúnak, tehát addig fiatalkorúak büntetés-végrehajtási intézetében kerül elhelyezésre az elítélt.
Megjegyzem, kevés rosszabb hely van a világon a fiatalkorúak bv. intézeténél. Annál szerintem még a Csillag is vidámabb hely.
Voltam Tökölön, a fiatalkorúak börtönében, meg néhány felnőtt intézményben is (jogászként, nem mint fogvatartott), és ezek alapján teljes bizonyossággal állítom, hogy Tököl rosszabb, mint bármi. A fogvatartottak ott betonig leamortizálták a zárkákat, a körleteket, a renoválásra kísérletet sem tesz a parancsnokság, mert amint megcsinálnak ott valamit, az elítéltek rögtön tönkreteszik.
Eleve a legproblémásabb fiatalok, de közben tinédzserek, tombolnak a hormonok, így tombol az erőszak is, folyamatosak a szexuális visszaélések a gyengék kárára. Az sem kevés, ami napvilágra kerül, de azért sejteni lehet, hogy a többsége titokban marad.
Nagyon durván megy a csicskáztatás is, meg a gyengébbek bántalmazása, sanyargatása, kínzása.
Ha van igazi pokol Magyarországon, szerintem Tököl az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!