Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Munkahelyi zaklatás? Mit...

Munkahelyi zaklatás? Mit lehet tenni ellene?

Figyelt kérdés

A főnökömmel szerencsére csak ritkán találkozok, de a munkaviszonyom kezdete óta viccelődik azzal, hogy külföldön biztosan prostituáltként dolgoztam, hogy a vendégeknek felkínálom magam és hasonlók. Semmi alapja nincs, szerinte ez vicces. Eleinte poénra vettem, de már nagyon fárasztó hónapok óta ezt hallgatni és egyre megalázóbbnak érzem.

A kapcsolódó jogszabályokat átolvastam, nagyjából ki lehet velük törölni... Ha a sarkamra állok, félek, hogy elveszítem az állásom, a főnököm tipikus autoriter bunkó, lekezelő stílusban beszél mindenkivel. Mit tehetnék?

2014. nov. 27. 21:01
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Eddig poénra vettem, lehet, hogy ez volt a baj. Olyan fapofával, mosoly nélkül viccelődik bármi máson is, először csak lestem, mi baja van, aztán rájöttem, hogy ez neki mennyire vicces és akkor elvoltunk egy darabig, de már baromira unom, hogy tulajdonképpen lekrváz én meg olyan hülye vagyok hogy vele együtt röhögök saját magamon. :/

Felvenni felesleges, mert nem ér semmit az így készült felvétel, a pereket meg azt olvastam, még komolyabb vádak esetében sem lehet megnyerni Mo-on. Üdv itthon.

Nem sokáig tervezek itt maradni, alig várom, hogy felmondhassak végre, tutira elmondom majd neki, hogy mennyire megalázó, amit művel.

2014. nov. 27. 22:26
 12/19 anonim ***** válasza:

Ez nem viccelődés, ez színtiszta bunkóság, és ha nagyon akarom, akkor zaklatás is. És legtöbbször tényleg nem lehet tenni ellene semmit. Mondanám, hogy minél több embernek perre kéne vinni a dolgot, hogy legyen precedens, de az a baj, hogy legtöbbször ezekben a perekben sem adnak igazat asértettnek.

Jól mondod: ez Magyarország. Egyre inkább azt érzem, hogy a Balkánon élek.

2014. nov. 27. 23:05
 13/19 A kérdező kommentje:

Kimeríti a zaklatás fogalmát, én legalábbis úgy gondolom (olyan szexuális felhanggal bíró viselkedést mutat, ami megalázó atmoszférát teremt).

Csak kíváncsiságból néztem utána és tettem fel a kérdést, de valami hihetetlen, hogy mindenhol azt írják, nem éri meg perelni. Nem gondolam volna. Tehát ha valakit fogdosnak vagy megzsarolnak, az kb. annyit tehet, hogy felmond. Nagyon el vagyunk maradva, pedig ez egy olyan téma, ami az ember életére nagy hatással lehet. (Mondjuk az amerikai módi is hagy maga után némi kívánnivalót.)

2014. nov. 28. 00:52
 14/19 anonim ***** válasza:
Kérdező: fogdosásról meg zsarolásról nem volt szó, az egyértelműen túlmegy a határon. Te viszont egy idióta ember hülye dumájáról beszélsz. Hiába esik neked rosszul, felesleges jogi útra terelned mert nem érsz vele el semmit. Megbeszéled vele normálisan, megszoksz vagy megszöksz, ez a három lehetőség.
2014. nov. 28. 00:55
 15/19 anonim ***** válasza:
Tudom hogy mély együttérzést vársz kérdező de te nem tudod kezelni a problémát.Próbálj meg kőművesek között dolgozni hogy hozzászokj és tanulj.
2014. nov. 28. 06:43
 16/19 kovpet ***** válasza:
Kérdező, ha más előtt felhozza legközelebb, akkor mondd neki, hogy az volt a megállapodásotok, hogy ő nem terjeszti, hogy prosti voltál, cserébe te nem mondod el senkinek hogy a te (vagy a szomszéd melep srác) ügyfele volt rendszeresen és a betegségéről sem beszélsz.
2014. nov. 28. 10:08
 17/19 A kérdező kommentje:

Egy szóval sem említettem, hogy jogi útra kívánom terelni. Azt kérdeztem, mit lehet ellene tenni.

Nem várok mély együttérzést sem, nem azért jöttem. Dolgoztam már keményebb helyen, mint kőművesek között.

Aki szerint ez hülye duma, azt nyilván nem alázták még hónapokon keresztül, jó neki. Nehogy már az legyen a természetes, hogy ezt el kelljen tűrni, bárhol, bármikor, bárkitől!

Még jó, hogy senki nem jött azzal, hogy az én hibám az egész, bizos prostinak öltözve dolgozok, magamra vessek, mert ebben az országban még akit megerőszakolnak is maga tehet róla.

2014. nov. 28. 12:17
 18/19 anonim ***** válasza:
Le se kell szopni az ilyent
2014. nov. 28. 14:44
 19/19 anonim ***** válasza:

Én valószínűleg perelnék. Megkeresnék pár ilyen ügyekkel foglalakozó szervezetet, tanácsot kérnék tőlük, és belevágnék. Esetleg ha van más is, akit zaklat, akkor többen is összefoghattok, és csoportos perre vihetitek a dolgot.

Lehet, hogy nem sikerül, de ha igen, akkor egyrészt revansot vehetsz a bunkó főnökön, másrészt ezzel talán mást is bátorítasz, hogy megéri belefogni.

Ja, és ha el is vesztem a pert, akkor sem hagynám annyiban, valahogy visszavágnék (persze törvényes keretek közt).

2014. nov. 29. 23:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!