Csinálhat e cukrászda "Micimackó" /Walt Disney/formatortát? Pl ékszerész nem csinálhat "adidas" jelet. Szerzői jogvédelem alá esik? Ki büntet érte? A jogvédő Liga?
Figyelt kérdés
2010. jan. 30. 15:33
1/7 anonim válasza:
nem csinálhat. de ha megrendelésre csinálja, akkor a kutya sem fog beleszólni.
2/7 anonim válasza:
Elég könnyű eltüntetni a bizonyítékot. A székletből meg nem kimutatható az eredeti forma. :D
3/7 anonim válasza:
Szerintem csinálhat. Egy ékszer az más mert maradandó.
4/7 anonim válasza:
Megkérdeztük a cukrászdában, hogy miért olyan idétlen színe van a Nemo marcipántortának: azért, mert ha az eredeti narancs színnel csinálják, akkor kemény jogdíjat kell fizetni rá, így viszont az eltérő szín miatt nem számít Nemo-nak.
5/7 anonim válasza:
én már láttam Nike-s fülbevalót ami ezüst volt..
egyébként mi a helyzet az olyan tortákkal amikre ilyen képeket csinálnak, nekik is kell jog díjat fizetni?
itt a kép milyen tortára gondoltam:
csak hogy témánál maradjunk xD
6/7 anonim válasza:
Ez utóbbin ilyenre nyomtatott ostyalap van, szerintem az után a gyártó fizeti a jogdíjat.
A kérdésfeltevőnek azt javasolnám, hogy ha ilyet szeretne beszélje meg egy ismerős cukrásszal, biztos megcsinálja, csak nme kell reklámozni.
7/7 éáé válasza:
Mostmár csinálhat mert elvileg nem jogvédet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!