Cigaretta vásárlásakor jogszabály szerint igazolnom kell hogy elmúltam 18-éves. A személyi igazolványomat az eladó kiveheti a kezemből csak úgy?
"sokkal több pénz befolyik a jövedéki adókból mint amennyit a tüdőrákosok kezelésére költenének."
Rosszul gondolod, sokkal többe fáj a kezelésük, illetve a helyet és a munkaerőt is elveszik másoktól az ápolásuk során.
Egyébként nem veheti el, főleg, hogy hivatalos irat.
És mit teszel? Feljelented? Nem. Akkor meg minek sírsz itt nekünk?: )
Persze nem veheti el a személyidet, de amíg nem is bizonyosodott meg a korodról, addig nem is köteles kiszolgálni dohánnyal. Tehát, ha felmutatod neki, de ő pl nem látja, és ezért kiveszi a kezedből, akkor az a baj, ha meg nem veszi ki, és nems zolgál ki, akkor meg az.
Hozzátenném, hogy származott esetleg valami károd abból, hogy 5 másodpercre kiragadta a kezedből? Vagy csak jól esik, hogy panaszkodhatsz, hogy megsértette a jogaid?
Emlékeztetsz a tipikus diákokra, akik a jogaikkal teljesen tisztában vannak, csak a kötelességeikkel nem.
Nem veheti ki, mivel ez Okirattal visszaélés bűncselekménye, de ő meg nem köteles kiszolgálni illetve köteles vagy elhagyni a helyet is.
Amúgy nem felmutatni kell, hanem én előzékenyen mindig odaadom, hagy nézze meg, a munkahelyével játszik, nem szarakodásból csinálja.
Mellesleg semmi bajod nem lesz, ha megfogja a kezével.
"Nem az volt a baj hogy elkérte, mert már megszoktam. A probléma a bunkó hangnem volt és a viselkedés amit tanúsított!"
És most mit akarsz, mit tegyünk?
Utolsónak:
"És most mit akarsz, mit tegyünk?"
:) Semmit.. Csupán azért tettem fel a kérdést mert meg akartam bizonyosodni hogy jól ismerem-e a jogszabályt. És hogy rávilágítsak mennyire rideg, besavanyodott világban élünk ahonnan jórészt kihaltak a barátságos idegen emberek.
Most komolyan képes vagy ezen háborogni?
Ha bunkó volt az eladó ne menj oda többet. Azt viszont nem értem hogy miért olyan hatalmas probléma hogy a kezébe veszi az iratodat hogy megnézze. Nem hallottam még olyanról hogy kettétörte volna az eladó vagy kidobja az ablakon. A dátumot nézi rajta - nagyon helyesen - amit a legegyszerűbben úgy tud megtenni ha a kezében tart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!