Nem kéne törvény szerint figyelmeztetni az embereket, hogy egy adott szolgáltatás igénybevételekor kéretlenül reklámokat is fog az arcába kapni?
Néhány dolog az alkotmányból, ha már kérdeztétek:
A gazdasági rész egyik legelső pontja, hogy "védi a fogyasztók jogait" Azt gondolom jogom tudni róla előre, ha egy szolgáltatást vásárolok, akkor mellesleg reklámokat nyomatnak-e vagy sem, ahogy ez van például a TV, rádió, internetes szolgáltatások esetében. Ugyanígy, amikor A pontból B-be el akarok jutni, akkor a vonaton tájékoztatnak, hogy nem szabad dohányozni, és nem úgy van, hogy mindenki dohányozhat, mert az nem érinti azt, hogy én eljussak az célállomásra.
"Magyarország védi és fenntartja az egészséges környezetet." Mentális egészségünkhöz és szabadságunkhoz hozzá tartozik, hogy a tudat alattinkat ne befolyásolják hipnotikus módszerekkel. Ezeken már rég túlhaladott a tudomány, de az embereket mintha nem érdekelné.
"AZ EMBER sérthetetlen és elidegeníthetetlen alapvető jogait tiszteletben kell tartani. Védelmük az állam elsőrendűkötelezettsége. Alapvető jog más alapvető jog érvényesülése vagy valamely alkotmányos érték védelme érdekében, a feltétlenül szükséges mértékben, az elérni kívánt céllal arányosan, az alapvet ő jog lényeges tartalmának tiszteletben tartásával korlátozható."
Azt gondolom nincsen olyan felsőbbrendű gazdasági joga a BKV-nak vagy másnak, amivel az agymosás feltétlen szükségességét alá tudnák támasztani.
"Mindenkinek joga van a szabadsághoz"
"Mindenkinek joga van a gondolat szabadságához"
Ha az érzékszerveim bemenetét meghatározzák, akkor egyre inkább elveszítem a szabadságomat, a reklámokkal pedig a tudatalattimra hatnak (+hüllőagy és limbikus rendszer) és ez a döntéseimet befolyásolják kéretlenül, nem beszélve a gyerekekről, akiknek a védelméről külön beszél az alkotmány.
"Minden gyermeknek joga van a megfelel ő testi, szellemi és erkölcsi fejlődéséhez szüksége s védelemhez és gondoskodáshoz ."
"Mindenkinek joga van testi és lelki egészségének megőrzéséhez."
Igazából számos olyan pont van, ahol az alkotmánnyal ellentétes a jelenlegi megtűrő gyakorlat, és egyetlen egy olyan pontot se tudnék mondani, ami pont a ti álláspontotokat erősítené meg.
4-es/9-es vagyok továbbra is.
"Mindenkinek joga van a szabadsághoz"
Jogod van nem menni moziba(ha ennyire utálod a reklámot), jogod van építeni egyet otthon és ott aztán tényleg nem lesz reklám. Jogod van gyalog, kocsival vagy taxival járni ha akarsz. Sőt, jogod van nem ránézni és le..rni a BKK-ra kirakott reklámokat.
"Mindenkinek joga van a gondolat szabadságához"
Azt gondolsz a reklámokról amit akarsz, bizonyítja ezt a kérdésed is.
Attól, hogy a BKK állami cég még nem jelenti azt hogy minden utas gondját-baját figyelembe kell venniük(sőt, van egy olyan érzésem hogy az emberek töredékét zavarják a hirdetések). Állami cég, de ettől még cég, a bevételt maximalizálása a cél.
Az én gyerekkoromban is voltak plakátok meg reklámok a buszokon, mégsem lettem agyatlan zombi. Kicsit szigorúan veszed a dolgokat szerintem.. A logikád szerint szobrok sem lehetnének közterületen, mert korlátozza a szabadságodat, meg kell kerülni, hiába akartál nyílegyenesen átmenni a téren.
"nagyon szomorú, hogy ennyi agymosott ember van, ebből látszik, hogy ennek a generációnak már megártott, hogy ebbe nőtt fel, hogy természetes neki, már az emberi jogaikért se tudnak kiállni, mert azt se tudják mi az, még elviekben sem"
Vagy csak el tudjuk engedni ezeket a dolgokat és boldogan tudunk élni, nem ökölbe szorított kézzel keressük hogy éppen ki akar megfosztani minket a gondolat szabadságától.
1) lehet hogy te tudsz, de sokan nem, és attól még hogy te valamely jogodat nem akarod gyakorolni, attól még mások akarhatják, ilyen érvelés nem létezik, amit te előadsz
2) agymosott ember is tud boldogan élni, vagy úgy hogy azt hiszi minden rendben, ez a legszomorúbb
Úgy látom a kérdező is tipikusan azon állatfajhoz tartozik, akinek bármit mondasz neki lesz igaza.
Ha mondasz valamit, akkor rákontrázik, ha meg épp nem, akkor jön azzal a képlettel hogy "aki nem ért velem egyet az agymosott".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!