Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kaphatok szociális segélyt?

Kaphatok szociális segélyt?

Figyelt kérdés

Jelenleg 21 éves vagyok és nappali tagozaton szakmát tanulok. Apám a fizetésével kapja a családit rám. A szakmám fodrász lesz és mivel végzős vagyok papíron havi 30 ezer forint jövedelmem( ösztöndíjam) van. Közben ezt nem kapom meg, sőt még én fizetek a mesteremnek havi 20 ezer forintot amiért oktat. A családit nekem adják a szüleim , de abból rögtön fizetem az oktatómnak a pénzt és amit még összekeresek fodrászkodásból azt is is odaadom hogy meglegyen a tanulmányomra a 20 ezer. A szüleimmel sajnos nem vagyok olyan viszonyba hogy támogassanak anyagilag épp hogy megtürnek otthon. Nagyon szűkösen jövök ki egy hónapban. Hallotam mát szociális segélyről , csak nem tudom hogy megkaphatom e. Mik a feltételei? Mit lehet ilyenkor tenni mikor nekem csak papíron van jövedelmem, közben csak a családi jár.

Kérem aki tud erről valamit segítsen.

Előre is köszönöm!

2010. jan. 29. 21:58
 1/4 anonim ***** válasza:
Sajnos a segélynél a papír beszél. Az senkit sem érdekel, hogy te nem kapod meg, csak papíron. Menj be az önkormányzathoz és ott elmondják.
2010. jan. 29. 22:09
 2/4 anonim ***** válasza:

gondolom a havi 30000 -Ft ösztöndíj átvételét (felvételét) azért havonta aláíratja veled a "MESTERED"???, mert ha így van, sajna nem tehetsz semmit, Te igazoltad az aláírásoddal az összeg felvételét!

...ha, nem így lenne van esélyed, na, nem a szoc. segélyre, de arra, hogy az önkormányzat szociális osztálya eljárjon az ösztöndíj, tényleges kifizetésében!

(még annyit, arról van valami "szerződésed, hogy neked az oktatásért a "mesternek" fizetned kell, mert ha nincs akkor ne fizesd! NEM MELLÉKESEN ez TÖRVÉNY ELLENES, hiszen ő az oktatásodért, külön jövedelmet(adó kedvezményt) kap az államtól, ha szerződést köt, tanuló oktatásra. Ha meg nincs ilyen szerződése, akkor JOGELLENESEN OKTAT! ezért csípik fülön...

2010. jan. 29. 22:12
 3/4 A kérdező kommentje:
Igen aláírom a papírt, hogy átveszem havonta a pénzt. Azzal a feltétellel vett fel 2 évvel ezelött, hogy ezt így csináljuk. Tudom , hogy ez törvényellenes. Csak akkor még más volt a viszonyom a szülőkkel és tudták ezt finanszírozni.
2010. jan. 29. 22:24
 4/4 anonim ***** válasza:

Az oktatód lenyúlja a 30ezer forintodat minden hónapban és még a 20ezret is zsebrevágja, amit tőled kap.

Azonnal jelentsd fel!

Segélyről meg ne is álmodj!

2010. jan. 30. 15:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!