Jogszerűen, járt el a nav? 5 gyerekkel egy fillér nélkül maradtam!
Pedig be kell menni személyesen és, ha nem jogszerűen jártak el - ami elég gyakori, akkor elküldeni őket a k anyjukba. És addig verni az asztalukat, amíg az utazási költségeteket is megtérítik, mert miattuk kell bemenni.
Egyébként nem értem mitől lesznek okosabbak, mert személyesen ott álltok mellettük.
Köszönöm a választ!
Annyi lenne még a kérdésem,hogy megtehetik-e,hogy az egész pénzemet leemelik a számláról,mindenféle előzetes bejelentés nélkül?
Sajnos itt kétféle dolgot is figyelembe kell venni. Egyfelől vannak a törvények, és az ügyintéző köteles aszerint eljárni (már ha ért hozzá). Másfelől van egy korrupt politika, amely konkrétan azt eredményezi, hogy a csalás, hozzá nem értés csak akkor büntetendő, ha nem tudják kivédeni hatalommal. És ilyen szemlélet mellett az ügyintéző lehet szakmailag ügyetlen, cserébe arrogáns, embertelen és az empátiáról azt sem tudja, hogy létezik. Az ilyen ügyintéző (és szervezete) csak akkor hátrál meg, ha veszélyt érez magára nézve (röviden: eredményesen megfenyegetik). Nem azért ilyen, mert rossz ember, hanem mert ezt tapasztalja, azt hiszi, ez a normalitás.
Azért először mégis a jog mentén érdemes eljárni. Ez pedig azt jelenti, konkrét adatok birtokában konkrétan ellenőrizni kell a helyzetet és aszerint fellépni. Kénytelen leszel keresni olyan ismerőst, aki ért hozzá, és megteszi neked ezt ingyen. Ha ő telefonál, elmagyarázhatja az ügyintézőnek, hogy ki és hova fog menni. Én csak akkor szoktam valahová személyesen bemenni, ha úgy látom, a megjelenésem hatásosabb, mint a szöveg (értsd: az ügyintéző túl buta, hogy felfogja, miről beszélek telefonon).
Jogszerűen.
"Az Art. 37. § (1) bekezdése alapján az adóhatóság jogerős döntésének teljesítésére az adózónak 15 nap áll rendelkezésére. Ez idő alatt az adóhatóság nem indítja meg a végrehajtást. Ugyanakkor a 15 napot követően – de a bírósági felülvizsgálatra nyitva álló 30 napos határidőn belül – az adóhatóság megkezdheti a végrehajtást."
Azt tudjátok csak megreklamálni, hogy miért vontak le az öregségi nyugdíj minimumánál (28 500 forintnál) többet. Feltéve, hogy ők vonták le, és pl. nem arról van szó, hogy 58 ezer forint volt a számlán, amiből levont a NAV 28 500-at, meg még valaki (hiteltörlesztés esetleg? ) 30 ezret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!