Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kinek kell fizetnie az autóhit...

Kinek kell fizetnie az autóhitelt?

Figyelt kérdés

Az én nevemre vásároltuk az autót még házasság előtt.

A párom miatt vettük és ő használta és ő volt a kezes is. 4 év után elváltunk. Nem került bele a végzésbe az autó.

Mivel nekem kellett fizetnem válás után is, visszaadtam a banknak az autót, de maradt tőketartozás amire részletfizetési lehetőséget kaptam. Nevezzük ezt is autóhitelnek.

2014. nov. 12. 06:34
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Utolsónak jár egy nagy piros pont! ;)

Csak az a baj, hogy ezt már csak akkor fogja olvasni az "áldozat", mikor bele került a slamasztikába. :(

2014. nov. 12. 08:11
 12/21 anonim ***** válasza:
Neked kell fizetned, mert ez kb olyan, h a kamionos cégtulaj rá akarná a hitelt verni a sofőrökre.
2014. nov. 12. 08:14
 13/21 A kérdező kommentje:

Ez azért nem jó példa.

Ott nem a sofőr vetette meg a kamiont a tulajjal!

2014. nov. 12. 08:19
 14/21 A kérdező kommentje:

Nálunk egy technikai malőr miatt került a nevemre az autó.

Meg az én hülyeségem miatt, de ezt hagyjuk.

Ennek a hatását már megszenvedtem párszor.

2014. nov. 12. 08:20
 15/21 anonim ***** válasza:

Szia!

Ez tulajdonjogi kérdés. Nem is érdekes, hogy autóról, lakástól, fogkeféről van-e szó.

Te vásároltad, a te neveden van a hitel. Ilyenkor az a te költséged. Ha visszaadtad a banknak, lehet, h nem jártál el jól. Egy értékesítés esetén akár hitelátvállalással eladás esetén lehet, h jobban jöttél volna ki az egészből.

Még lehet egy esélyed. mivel ő a kezes, ha te fizetésképtelen leszel, neki kell kifizetni a fennálló tartozást.

De ezzel csak óvatosan! ;-)

2014. nov. 12. 08:27
 16/21 anonim ***** válasza:
Hogy érted azt, hogy technikai malőr miatt került a nevedre?
2014. nov. 12. 08:34
 17/21 A kérdező kommentje:
Hitel átvállalásos értékesítés azért nem jöhetett szóba, mert miután utánajártam, kiderült, hogy jó esetben akkor sikerült volna így megszabadulnom a hiteltől, ha adok hozzá még ajándékba 2-300ezer forintot. Nem volt hirtelen ennyi pénzem. Nem beszélve a procedúráról és a kockázatról. Páran megszívták ezt.
2014. nov. 12. 08:34
 18/21 anonim ***** válasza:

"Csak az a baj, hogy ezt már csak akkor fogja olvasni az "áldozat", mikor bele került a slamasztikába."

Kérdező, nézd a pozitív oldalát a dolognak! Nem egy családi házat kell fizetned, csak egy autó visszamaradt töredék részleteit, amit ki tudsz fizetni remélhetőleg. Mondhatjuk hogy szerencséd volt.

2014. nov. 12. 09:18
 19/21 A kérdező kommentje:
:) Sajnos ha nem is házat, de egy lakáshitelt (CHF alapú) is én fizetek jelenleg helyette. Illetve az ő fele részét.
2014. nov. 12. 09:33
 20/21 anonim ***** válasza:
Gondolom ebben az esetben szerződésmódosításra került sor a bankkal, hogy a lefizetés után az ő fele része is a tiéd legyen, tehát nem azért fizetsz most, hogy legyen később egy fele háza...
2014. nov. 12. 09:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!