Aktív korúak ellátásában részesültem, de mivel a munkaügyi központ együttműködési kötelezettségének nem tettem eleget,2 havi támogatást vissza kell fizzessek amit átutaltak. Visszafizessem?
Aktív korúak ellátásán belül ez akkor a foglalkoztatást helyettesítő támogatás lesz. 22.800,- Ft a havi összege, az "50.000,- Ft" itt kéthavi ellátást takar, durván?
Egy jogtechnikai dolog miatt kell viszafizesd - és véleményem szerint a munkaügyi kp-önkormányzat párbeszédének lassúsága miatt.
Nem csak a munkaügyi kp-nak kellett volna szólnod.
A nyilvántartást a munkaügyi kp. vezeti. De az FHT-t nem ők fizetik, hanem az önkormányzat, így a polg.hivatalnak (valahol járási hivatalhoz tuszkolják) is volt egy bejelentési kötelezettséged - ez az FHT megállapító határozaton feketén és fehéren van rajta.
Elérte a hivatalt a munkaügyi kp. üzenete, de olyan későn, hogy már folyósítottak kéthavi ellátást, ezek szerint.
Tehát: volt egy együttműködési kötelezettség a munkaügyi kp-tal, és egy az FHT-t folyósító önkormányzattal is, és csak egyiknek tettél eleget.
Ha meg megérkezik a bankszámlára a pénz, ez már "kifizetésnek" minősül, hiába nem nyúltál hpzzá.
Ez nem értem miért kérdés? Ha életvitelszerűen nem élsz Magyarországon miért várod el, hogy innen kapj segélyt, és még fel is vagy háborodva?
Voltál bent az önkormányzatnál, tettél nyilatkozatot, hogy ettől és ettől a dátumtól, külföldre fogsz költözni?
Simán megállja a helyét a rosszhiszeműség, és ha nem fizeted be, be fogják hajtani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!