Milyen szerződés teszi lehetővé azt, hogy gyakorlatszerzés céljából akár ingyen is dolgozhassak egy cégnél úgy, hogy nincs hallgatói jogviszonyom?
Figyelt kérdés
Minőségellenőri tanfolyamra járok, ami nem OKJ-s, és már nem is indítanak ilyen képzést OKJ-s kereteken belül. A tanfolyamszervező azt mondta, nem tud tanulmányi szerződést adni, mivel ez nem OKJ-s tanfolyam, sőt, semmi ilyesmi szerződést nem tud adni. A cég, amelyik fogadna gyakornokként, viszont pont ilyen szerződést kért... Vagy azt, hogy diákszövetkezeten keresztül jelentkezzek be hozzájuk. Van-e más olyan lehetőség, amivel ott alkalmazhatnak úgy, hogy a cégnek ne kelljen utánam semmit fizetni? pl. ha én írásban nyilatkozom arról, hogy gyakorlatszerzés céljából ingyen és bérmentve dolgozom ott náluk, a TB-m magam fizetem, stb, akkor ez jogilag elegendő? A munka törvények lehetővé teszik?2014. okt. 20. 12:17
11/12 anonim válasza:
semmilyen. ha lenne is ilyen, megmondanák hogy x kifogás miatt en mvagy alkalmas és kész. senkiek nem kell egy pályakezdő.
felsőfokú nyelvtudás+külföld
12/12 A kérdező kommentje:
Félreértetted. A cég fogadna gyakornokként! Nem arról van szó, hogy pályakezdő vagyok, most nem ezen van a hangsúly.
Hanem a jogviszonyon. Nincs felvétel, nem vennének fel minimálbérrel sem, de gyakornokként nagyon szívesen alkalmaznának. Ez nekem tökéletes lenne. Nekem tapasztalat kell, a pénz most nem érdekel. Csak az a baj, hogy a jogszabályok nem teszik lehetővé az ingyenmunkát még akkor sem, ha ez nekem a jövőben nagyon hasznos és kifizetődő lenne...
2014. okt. 20. 14:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!