Mit kap egy 17 éves fiú ha egy 13 éves lánnyal ivott alkoholt?
Figyelt kérdés
van egy lány aki 13 éves és egyik pénteken a 17 éves barátjával ittak de a lány annyira rosszul lett hogy a barátja le stoppolt egy kocsist hogy segitséget kérjen a kocsiban egy szolgálaton kivüli rendőr ült és kihivta a mentőket a fiut és a lányt más-más korházba vitték mivel a lány fiatal a fiu meg ugye nagykorú aki a lányt vizsgálta a korházban az feljelentette a fiut mien büntetést kaphat??? a lány kap valamit??2014. okt. 19. 14:36
1/15 anonim válasza:
ejnyebejnyét :) mivel 17 évesen tudtommal "nem lehet" alkoholhoz jutni így felelősségre is az vonható aki ténylegesen elérhetővé tette az alkoholt számukra.
2/15 anonim válasza:
A kérdező tisztában van azzal, hogy Magyarországon a nagykorúság 18 évtől kezdődik?
3/15 anonim válasza:
Először kikérdezik a 17 évest, hogy honnan szedte az alkoholt, utána meg ha úgy adódik felelősségre vonják a szüleiket. Nagyobb probléma esetén pénzbírság mindenképp jár érte.
5/15 A kérdező kommentje:
joo értem de ugy érteetem hogy 14 elmult és mivel feljelentették valamit kapni fog de azt szeretném tudni hogy vajon mit? mert nem enyebenjét az biztos :(
2014. okt. 19. 14:45
6/15 anonim válasza:
#2 16-tól lehetőséged van bizonyos helyzetekbe "nagykorúvá" válnod ilyen például házasság ha 16 évesen összeházasodsz a törvény szerint nagykorú vagy. De mivel alkohol nem nagykorúsághoz hanem korhoz kötött lényegtelen a "büntetés" szempontjából amúgy igencsak mellékes és szerintem ilyen eset itt sem áll fennt szóval egyetértek nincs a helyzet magaslatán :) Bocs hogy "belekötöttem" csak kijavítottam hogy nem minden helyzetbe 18 felett :D
7/15 anonim válasza:
Ezt se hallottam még, de köszi az infót :D 16..te jó ég.. :D
8/15 anonim válasza:
6.
Büntetőjogilag a házasság révén nagykorúsított is kiskorú marad.
9/15 A kérdező kommentje:
nincsenek szülei :(
2014. okt. 19. 15:03
10/15 A kérdező kommentje:
joo köszönöm a felvilágositást a nagykoruságrol de nem ez volt a kérdés -.-" mások szerint is csak pénzbirság???ha vannak más ügyei is akkor is?
2014. okt. 19. 15:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!