Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Bűncselekmény kis mértékű...

Bűncselekmény kis mértékű volt és első! Pénz birságot kaptam! Ennek nyoma van, vagy elévül?

Figyelt kérdés
Irjatok bármi hasznosat!!
2010. jan. 24. 13:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%
Nem évül el. Ha jogerőssé vált (márpedig azzá vált, mert pénzbüntetést kaptál), ha erkölcsi bizonyítványt kérnek tőled valahova, benne lesz.
2010. jan. 24. 13:21
 2/12 A kérdező kommentje:
Nekem azt mondták 5 év alatt elévül!!
2010. jan. 24. 13:29
 3/12 A kérdező kommentje:
Még nem büntettek csak azt mondták az várható,mert ez kicsi ügy!
2010. jan. 24. 13:31
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Ne beszélj zölkdeket első!

ha pénzbüntetés lesz, akkor jogilag az a befizetés pillanatában máris elévült, és az erkölcsiben pedig soha az életben nem lesz benne!!!

2010. jan. 24. 13:39
 5/12 A kérdező kommentje:
Frankó?
2010. jan. 24. 13:40
 6/12 anonim ***** válasza:
59%

Kedves Kérdező!

Ez nem "elévülés", hanem ún. törvényi mentesítés. Az elévülés teljesen más.

A mentesítés folytán az elítélt minden büntetőjogi hatás alól mentesül, a törvény erejénél fogva és a továbbiakban büntetlen előéletűnek tekintendő.

Pénzbüntetés esetén az ítélet jogerőre emelkedésének napján következik be a törvényi mentesítés.

És ez "frankó", igen.

egy ügyvéd

2010. jan. 24. 14:24
 7/12 anonim ***** válasza:
71%

külön kell választani az erkölcsi bizonyítvány kérdését a feddhetetlenségitől.az erkölcsi úgy van ,ahogy az ügyvéd úr mondta!

tehát az erkölcsidben nem lesz benne,...de bizony ha fegyveres testülethez jelentkeznél, vagy bármi más helyre ahol ilyen feddhetetlenségi igazolást kérnek, akkor bukta van! mert ha egyszer is megbüntettek valamiért, akkor olyat többé már nem kaphatsz

2010. jan. 24. 15:04
 8/12 anonim ***** válasza:
0%
Na, megint egy bűnözőtanonc! Tele van az oldal ilyen patkányok írásaival. Itt a nagy jogállamiság, a söpredék minden felelősség alól mentesül. Azért romlik fokozatosan a helyzet. Ez egy trágya ország.
2010. jan. 27. 14:48
 9/12 A kérdező kommentje:
Nem az ország a trágya hanem a kormány! Na persze te is dudva vagy!
2010. jan. 27. 17:39
 10/12 A kérdező kommentje:
Az meg igaz,hogy én patkány vagyok de nem féreg!!! És TE vagy a féreg!
2010. jan. 27. 17:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!