Lopásnak számít, ha valaki a munkahelyéről visz haza apróbb dolgokat?
Haha!
Mindig azt szajkózzák az emberek, hogy a cigányok így meg úgy lopnak. Miközben mindenki tudja, hogy munkahelyeken mi megy. A wc-papírtól elkezdve az utolsó mozdítható csavarig, mindent hordanak haza az emberek.
Sokan képesek 50 ft-os dolgokat is ellopni.
"Azt gondolom, hogy amit egy ember előállít, megtermel az a jogos tulajdona. A cég profitját a dolgozók állítják elő munkájukkal, tehát az a jogos közös tulajdonuknak minősül."
Akkor majd te sem kapod meg a fix fizetésed hogyha veszteséges a cég?
"Én sikkasztásnak hívnám inkább:-)"
Azt rosszul tennéd, mert ez nem sikkasztás.
Ellenben lopás, igen, még ha csak szabálysértési értékre elkövetett is.
A dolgozónak pedig nem értem, hogy az iroda/cég tulajdona miért is járna "alanyi jogon"?? Tudjátok egyáltalán, mi az az "alanyi jog"? Kétlem...
Ez bizony lopás, meg egyébként adott munkahelyeken fegyelmi felelősséget is vonhat maga után. Nem beszélve az azonnali hatályú felmondás lehetőségéről...
"Jaj nehogy csődbe menjenek már szegény munkáltatók ha valaki néhány aprósságot hazavisz."
OK, én elviszem a vacsorádat, jó? Nehogy már éhen halj, te szegény, ha valaki egyszer-kétszer elviszi a kaját előled.
"civilizált országban megfizetik normálisan a munkádat nem éhbérért robotolsz"
Semmi akadálya, hogy civilizált országban dolgozz. A határok nyitva, a lehetőségek előtted állnak. Viszont ha valahol kötöttél egy munkaszerződést, akkor a munkádért AZ JÁR ami a szerződésben van. És CSAK AZ.
"és arra sem kényszerülsz rá,hogy ezt azt hazavigyél a munkahelyedről."
Jaj te szegény, most megsajnáltalak. Bocs, én nem tudtam, hogy téged erre kényszerítettek! De tudod mit? Inkább ne is dolgozz semmit! Akkor nem tudnak arra kényszeríteni, hogy hazavigyél valamit!
Hát ne írd alá. Vagy arra is kényszerítenek?
Azt a betyár mindenit, te szegény rabszolga. Indítsak gyűjtést a felszabadításodra?
Akkor sem kényszer. Van egy LEHETŐSÉG, hogy valamennyi (köz)munkáért kaphat valamennyi (kevés) bért. Igen, tudom, hogy kevés, és igen, tudom, hogy nehéz megélni belőle. Az is lehet, hogy "egyoldalú" a szerződés.
De ez ha ez sem lenne, akkor nem lenne semmi!
A másik dolog, hogy bármennyire is kevés, és bármilyen nehéz belőle kijönni, ez akkor sem jogosít fel senkit arra, hogy lopjon. Még akkor sem, ha ez az egyetlen munkalehetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!