Hogyan örököl a keresztgyerek?
Én értem a kérdést, mivel ügyvéd vagyok, ez a munkám.
De a keresztgyerek NEM örököl a magyar törvényes öröklési rend szerint.
Az más kérdés, hogy a keresztgyerek lehet emellett tényleges vérrokon is, akkor aszerint örököl(het) nyilván, de a kérdésed úgy szólt: "hogyan örököl a KERESZTGYEREK?" - Erre pedig az a válasz, hogy SEHOGY.
Esetleg tanulj meg értelmesen kérdezni, általánosan, ne pedig a saját családod viszonyaiból kiindulva. A gyerekek tudnak csak saját maguk példáján gondolkodni, de ez olyan négy- ötéves kor környékén elmúlik, és utána megtanulnak elvonatkoztatni.
Az, hogy történetesen a te keresztgyereked neked mondjuk másod is, egy dolog. Ez ettől még nem törvényszerű, és nekünk nem kell kiszopnunk a kisujjunkból.
És a testvér sem értem, hogyan jön a keresztgyerekhez. Max., ha a keresztgyereked a testvéred gyereke, de ezt most úgy írtad, mintha ennek mindig így kellene lennie. Tényleg ennyire buta vagy?
Olyan pedig nincs, hogy él a testvér, de bejöjjön az ő leszármazója.
Esetleg olvasgasd a Ptk-t, mielőtt ilyen hülyeségeket kérdezel, és még a válaszolókat szólod le utána. Megáll az ész, komolyan.
"Max., ha a keresztgyereked a testvéred gyereke, de ezt most úgy írtad, mintha ennek mindig így kellene lennie. Tényleg ennyire buta vagy?"
Direkt úgy írtam,hogy nehogy valaki összekeverje a dolgokat,mint ahogy Te is.:) Ha meg ehhez hozzáveszem,hogy azt írtad,hogy bejöjjön,meg vagyok győződve,hogy Te minden vagy csak nem ügyvéd.Kettőnk közül nem én vagyok a buta.
Élő testvér örököl, ha nincs testvér, akkor az testvérek gyerekei, de akkor már azok az unokatestvérek is örökölnek, akiknek sokkal régebben haltak meg a szülei mint ahogy az örökhagyó meghalt.
Az a legjobb, ha él az apád, az örököl testvérként és az unokatestvéreid semmit, majd meghal az apád is és akkor minden a tied.
"meg vagyok győződve,hogy Te minden vagy csak nem ügyvéd.Kettőnk közül nem én vagyok a buta."
Pedig jót írt, ahogy a többiek is. A keresztszülőség annyit jelent, hogy vállalja, hogy hitben neveli a gyermeket; jogilag semmilyen kötelezettséggel vagy joggal nem jár, nem elismert dolog.
Tehát a kérdésedre, miszerint hogyan örököl, a teljes jogi válasz az, hogy nem szerez öröklési jogot a keresztséggel!
(Felmerült benne a gyanú, hogy fogalmad sincs, mit jelent a keresztgyermek kifejezés.)
"Kettőnk közül nem én vagyok a buta."
Azért erre ne vegyél mérget :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!