Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az pszichológus praxisát...

Az pszichológus praxisát elvesztheti, ha egy diákkal kezd? Középiskola, nem kis iskola.

Figyelt kérdés
Szerelmi bánat miatt kerestem fel az iskolapszichológust. Azt hittem, hogy az a nő lesz, aki évekkel ezelőtt volt. De ő felmondott és gyorsan kerestek helyette egy másikat. Kirendeltek valakit a suliba. Egy szakmám van és most 2 éves érettségi, tehát már 20 éves vagyok. Az iskolapszichológus baromi menő csávó. Kicsit elvont, kicsit művész feeling. Az első beszélgetés alatt végig flörtöltünk. Sok bennünk a közös, mint kiderült. A sokadik alkalommal már kiskocsmában találkozgattunk suli után és sörözgettünk. A gyermekvédelmis egyik tanárnak ez feltűnt és azt mondta, hogy ha nem szakít meg velem minden kapcsolatot, akkor feljelenti. Ezt megteheti? Felnőtt vagyok már. Biztos szükséges ez? Nem vagyok szerelmes, de közel állunk egymáshoz. Most fél, hogy baj lesz, de hiányzom neki. Szerintetek?
2014. okt. 13. 17:03
 1/5 A kérdező kommentje:
jah és 25 éves a srác...
2014. okt. 13. 17:11
 2/5 A kérdező kommentje:
27 elírtam, bocsi.
2014. okt. 13. 17:12
 3/5 anonim ***** válasza:
Az iskolapszichológus is az adott intézmény alkalmazottja, és intézményi alkalmazott nem lehet olyan jellegű kapcsolatban egy intézménybeli diákkal sem. A praxisát nem hiszem, hogy elveszti, de elbocsáthatják az iskolából.
2014. okt. 13. 17:15
 4/5 anonim ***** válasza:
60%
Nem csak elvesztheti, de súlyos etikai hibát vét és elmarasztalhatják. Az orvos sem kezdhet viszonyt a betegével. Sajnos gyakori eset, hogy a páciens "kezdeményez", mert beleesik abba a hibába, hogy azt hiszi, azzal, hogy belső érzéseit kitárja a lelkét meggyógyítani segítő pszichológusnak, azzal már bensőséges lelki kapcsolat is létrejött köztük. Kétségtelen, hogy kell bizonyos fajta intim lelki, érzelmi kötődés ahhoz, hogy valaki megnyíljon, de a pszichológusnak tudnia kell hogy hol van a határ. Mert ugye őt nem azért alkalmazzák, hogy szerelmi magánügyeinek a számát sokszorozzák meg.
2014. okt. 13. 17:21
 5/5 A kérdező kommentje:

4. nem tudom, hogy ki szavazott le, de nem én voltam.

Igazad van. Neki kellett volna rálátnia a helyzetre, de ehelyett manipulált vagy nem tudom. Megpróbálom tisztázni vele és ha észreveszem akkor viszont kilépek ebből az egészből

2014. okt. 13. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!