Az önkormányzati választáson van-e lehetőségem arra, hogy máshonnan szavazzak?
Szeretnék részt venni a falumban a helyi önkormányzati választáson, viszont az egyetem miatt Pesten vagyok, és havonta 1-2 alkalommal járok csak haza, hétvégenként. Az érdekelne, hogy tudok-e úgy szavazni, hogy éppen nem tartózkodok a faluban a szavazás napján. Az állandó lakcímem ott van, csak ugye életvitelszerűen főleg már Pesten vagyok. Vagy létezik-e olyan, hogy mondjuk meghatalmazást adok valamelyik családtagomnak, hogy szavazzon helyettem? Bocsánat, ha hülyeségeket írok, csak próbáltam végiggondolni, hogy ha esetleg nem tudok arra a napra hazautazni, akkor milyen lehetőségek jöhetnek szóba. Vagy más lehetőség nincs is?
Előre is köszönöm annak, aki szán rám pár percet.
Ha Budapest bejelentett tartózkodási hely és kéred akkor szavazhatsz ott. De ott természetesen nem a falud jelöltjeire hanem a budapestire.
Legkésőbb júniusig kellett tartózkodási címet létesíteni hogy most ilyet kérhess.
Mondjuk a legtöbb egyetemista szerintem nem szokta bejelenteni magát ideiglenes lakcímre(hivatalos nevén tartózkodási hely) , gondolom te se, úgyhogy nem tudsz szavazni csak a faluban.
Köszönöm, ismerem a tartózkodási hely kifejezést.. :) Jól gondoltad, nem vagyok bejelentve én se. A pesti választás különösebben nem izgat, az otthoni dolgok viszont igen, úgyhogy nagy valószínűséggel hazautazok majd.
Köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!