Engem 2x HAROMSZAZ orara. De szereztem orvosi szakvelemenyt hgy alkalmatlan vagyok igy nem kellett ledolagoznom
2014. szept. 30. 10:33
2/11 A kérdező kommentje:
Mit csináltál?
2014. szept. 30. 10:34
3/11 anonim válasza:
"De szereztem orvosi szakvelemenyt hgy alkalmatlan vagyok igy nem kellett ledolagoznom"
És akkor ilyenkor mi történik? Ki sem kell fizetned?
2014. szept. 30. 10:49
4/11 anonim válasza:
szabálysértés esetén: 6-180 óra
bűncselekmény esetén 48-312 óra
2014. szept. 30. 11:02
5/11 anonim válasza:
16 évesen egyik barátnőm lopott a boltból mivel vele voltam társtettesnek betettek, addig a másik felborogatott valamit ami csoportos garázdaság volt mert hárman voltunk.
A két ügyet külön bontották (Y). két x 300 óra lett, ezt ha akartam volna se tudom kifizetni, börtönre nem változtathatták át mert volt orvosi igazolásom mindenről.
Először alkalmasnak ítéltek, ekkor én elmentem pszichiáterhez, háziorvossal táppénzre tetettem magam ilyen-olyan indokokkal nem merek közösségbe menni stb, ezeket az igazolásokat meg bevittem a közmunkásoknak. mivel önhibán kívül nem tudtam végrehjtani a munkát nem lett következménye.
2014. szept. 30. 11:18
6/11 anonim válasza:
Mekkora kamusztori. Na, halljunk másikat, ez túl átlátszó!
2014. szept. 30. 13:16
7/11 anonim válasza:
Mi ebben az atlatszo? Nyugodtan be lehet menno es megkerdezni hogy mi a helyzet abban az esetben ha komoly orvosi bajok vannak es nem tudod elvegezni a munkat. Aazt nem tudom hogy ki lwhet e fizetni mert nem nem szabalysertsbol kiszabott birsag volt de ennel igy mukodik.
2014. szept. 30. 15:32
8/11 anonim válasza:
Másik kérdező vagyok, aki a betöréses lopást követő közmunkáról kérdezett. Azért írok, hogy látni lehessen, nem egy a két kérdés kérdezője.
Miért nem kapott tehát 2 évet az ismerősöm kis értékű betöréses lopásért, miért úszhatta meg közmunkával?! Tudtommal 50001-200000-ig való betöréses lopás 2 év letöltendő.
2014. szept. 30. 16:39
9/11 anonim válasza:
Az hogy a törvényben foglalt kereteken belül mettől meddig terjedő szabadságvesztéssel BÜNTETHETŐ nem jelent semmit. A bíró dönt részben saját vélemény alapján (ezért ő felelősségre nem vonható a jogrendszer szerint, nem kell alátámasztania hogy MIÉRT döntött így, persze van indoklás de ezért megkérdőjelezni nem lehet, fellebezhetsz ha nem tetszik, így érthető volt vagy fejtsem ki hosszabban?) Persze vannak tényezők amiket kötelessége figyelembe venni, elévülési idő az időmúlása kedvező, a vádlott megbánást tanúsít, a kár egy része vagy teljes egésze megtértült, hajlandó elterelésre menni stbstb, ha első vagy második ügye és nem áll próbaidő alatt nem fogják lecsukni.
2014. szept. 30. 16:55
10/11 anonim válasza:
Illetve még annyi hogyha a börtönre/fogházra/fegyházra ítélik ott a minimum annyi és a maximum. ennél többet nem adhat a bíró de kevesebbet se. Börtönt egyébként csak akkor alkalmaznak ha a büntetés súlya nem elég nagy a tetthez mérten.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!