Munkabér elszámolási vitám van. Hangfelvételt készítettem munkadómmal hivatalosan a tudta nélkül, de valójában mindenkit ezzel gyanúsít folyamatosan. Tehát a tudtával. Mit tegyek? Mire hivatkozhatok?
Kedves Hozzászólok!
Fizetéspapírt minden hónapban kaptam, a szerződést pedig mindig halogatta hozni. Amíg a végén kiderült, hogy senki nincs bejelentve nála. 2 gyereket egyedül nevelek, végzettségeim ellenére sem kapálóznak értem 2 gyerek mellett.
Nem bíráskodást kértem, hanem segítséget!
A hangfelvételen elismeri, hogy minden munkát maradéktalanul kifizet ahogy neki is kifizetik. És egy ma reggeli beszélgetésből az egyik megrendelővel az is kiderült, hogy minden munkát kifizettek neki.
A Nav a Munkaügyi felügyeletet ajánlotta. De gondoltam, hátha van valakinek tapasztalata, hogyan lehetne lerövidíteni ezt az eljárást.
Minden hangfelvétel olyan, hogy van elötte más kb 8-10 percig.
Rengeteg fórumot végigolvastam tegnap és jogszabályos oldalt és azt írják, hogy bizonyításként elfogadja a bíróság a hangfelvételt.
A Bírósági Döntések Tára 2011. 2442. pedig kimondja:
„Nem minősül visszaélésnek a képmás vagy hangfelvétel készítése, avagy felhasználása, amennyiben arra közvetlenül fenyegető vagy már bekövetkezett jogsértés bizonyítása érdekében közérdekből vagy jogos magánérdekből kerül sor, feltéve, hogy a képmás vagy hangfelvétel készítése vagy felhasználása a bizonyítani kívánt jogsértéshez képest nem okoz aránytalan sérelmet.”
Tehát az adatvédelmi és a polgári jog tiltja az érintett tudta nélkül hangfelvétel készítését, azonban büntető ügyben, mint bizonyítékot föl lehet használni.
Viszont én szeretném bíróság és egyéb szerv nélkül mielőbb elintézni.
Töltsd le a LIGA ingyenes munkajogi alkalmazását a mobilodra, fent van a Google Play áruházban. Keress rá a szakszervezet szóra, és ez az első találat! Mindenféle munkajogi kérdésre benne van a rövid egyértelmű válasz! És minden megyében munkajogász és tanácsadó elérhetősége is benne van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!