Támogatnál egy olyan törvénymódosítást, hogy az emberek engedély nélkül büfét nyithassanak és mozgóárusként ételeket áruljanak?
sonkás/kolbászos szendvicsre gondoltam.az igaz hogy a legyek a por és a meleg nem tenne jót neki.(sosem volt hasmenésem ilyen kajától,talán ezért lennék engedékeny)
amitől félek az a külföldiek által készített kaja de azokat kerülöm (konkrét nevet direkt nem írok.)
"Ilyen alapon a szomszéd nénitől sem fogadnál egy egy sonkás zsemlét?"
Ha ismerem, tudom, hogy ügyel a higiéniára, akkor elfogadom tőle, de egy ismeretlentől nem!
Ki tudja, mosott-e kezet vécéhasználat után, keverte-e a nyers húst a kész termékkel, romlott-e az élelmiszer, megfelelően tárolta-e, belehullott-e a haja stb. Étellel rengeteg kórokozót be lehet vinni a szervezetbe, munkámból adódóan találkoztam már ilyen esetekkel, amikor meg kellett keresni, melyik ételben volt a szalmonella, coli stb. Még féregpetéket is simán lenyelhetsz ilyenekkel.
Ha téged nem zavar, hogy patkányméreg mellett tárolt, földről felszedett, fikás, vizeletes kaját eszel, hát edd; de másnak add meg a lehetőséget, hogy biztonságos élelmiszert fogyaszthasson!
Lényeg a lényeg, nem poénból találták ki az élelmiszerbiztonsági előírásokat, ezek előtt sokan betegedtek és haltak meg a rossz minőségű ételektől.
Azért annak örülök, hogy az élelmiszer-biztonság mindenkinek eszébe jutott.
Én sem támogatom, de más okból sem.
Addig, amíg kizárólag engedéllyel rendelkező hely árulhat élelmiszert, addig minimálisan, de megvan az a bónusz, hogy mondjuk minőségi terméket kapok. Ismétlem, MINIMÁLISAN.
Ha lehetne engedély nélkül sonkás szendót árulni, minden bidámbidám (nemcsúnyaszó) abból élne, hogy a meki mellett kukázza ki a maradékot, és abból lesz a bikmek. Az összehasonlítás természetesen nem egészségügyi, hanem minőségi szempontból értendő.
Igen, tudom, máshol is, de ott legalább annyi van, hogy van esélyed arra, hogy nem sz@r az egész.
És azt se felejtsük el, hogy vannak, akik engedéllyel ebből élnek. Ne mutyizzuk már el mindenki munkáját...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!