Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen önvédelmi eszközt...

Milyen önvédelmi eszközt tarthatok magamnál?

Figyelt kérdés
A paprikaspray nem szimpatikus, valahogy nem hiszem, hogy egy olyan kis sz*rral meg tudnám védeni magam. A kést simán elvehetik, és leszúrnak vele. Gázriasztófegyverre nehéz engedélyt szerezni, vagy szinte mindenki megkaphatja? És viselhetem is, vagy csak tarthatom (a lakásban)?
2014. szept. 21. 11:54
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

sárgát és pirosat használj vegyesen (CS és PV). Nekem is vegyesen van betárazva. Ha tüzelni kell, akkor megsorozod 3x 4x mind2 fajtából.

Kollégámnak voltak már esetei (brazilokkal is), nem volt lehetősége használni, csak mutatni kell.

Viszont ezt fel kell ismerni, hogy mikor elég a mutogatás, illetve a viselkedésed és higgadtságod is fontos. Nem mind1, hogyan mutogatod. Ha felhúzod a pólódat és látványosan "mutogatod", hogy néé' mim van, akkor az komolytalan. Én amondó vagyok, hogy inkább kicsit látványosabban legyen látható, hogy a kezed a fegyveren van és előrántod bármikor. Ne legyen feltételezhető a szándék, hogy direkt csak miatta lett elővillantva. Picit persze ezt most csak elméletben mondom, nem volt még lehetőségem rá, balhékerülő vagyok.

A nagyokosok amúgy azt javasolják, hogy ha gond van, azonnal rántsad elő és tüzelj, utána fuss, ne mutogassad, stb.

A gond ezzel az, hogy bár nem lőfegyver, a használatával riadalmat keltesz más emberekben és ha nem volt bizonyított a jogos önvédelem, akkor szabálysértést követsz el, aminek az idejére bevonják az engedélyedet. Plusz számíthatsz rá, hogy forgalmasabb helyen sok ember ellened fog vallani tévedésből, mert lehet, hogy a cigó csöndben ment feléd fenyegetve, de ők csak azt látták, hogy te fegyvert rántottál és lövöldözni kezdtél.

Tehát csak okosan ezekkel a tanácsokkal.

2014. szept. 21. 15:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!