Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Tényleg ilyen rendesek a...

Tényleg ilyen rendesek a rendőrök?

Figyelt kérdés

Internetes átverés,csalás miatt gyanusítottként hallgattak ki egyszer ,mert egy hónapon keresztűl 5 embert vágtam át. Amikor az egyikkel személyesen találkoztam akkor rendőrrel várt és úgy buktam le,bevittek kihallgattak és néhány óra után hazamehettem. De bent a nyomozó amikor kihallgatott akkor kérdezte,hogy őszintén hány embert károsítottam meg én pedig őszíntén elmondtam,hogy 9-et. Ekkor ő azt mondta,hogy öten tettek feljelentést és neki a többi ismeretlen sértettet el kellene érnie,hogy jelentkezzen a többi sértett,viszont a nyomozó azt mondta,hogy mivel kis összegről van szó,a többi 4 sértettel nem foglalkozik csak az ötöt veszi be a jegyzőkönyvbe de én sem mondjam ,hogy 9-et károsítottam meg,arról hallgat ő is és én se valljam majd a bíróságon. Szóval jó fej volt a nyomozó. Tényleg van ilyen rendőr máshol is vagy csak ez az egyetlenegy volt ilyen rendes,hogy mellettem állt?

Normális választ szeretnék,nem letolást,higyjétek el borzaztóan szégyellem amit tetten.

De nagyon megbántam. Viszont a nyomozó azt is mondta,hogy mivel nem voltam büntetve még a börtön 100%-ban kizárja és ő azt mondta,hogy kis pénzbüntetést fogok kapni. Szerintetek is igaz vagy a bíróság lehet máshogy látja majd a dolgot?

2014. szept. 19. 20:53
 1/4 Koplárovics Béci ***** válasza:
72%
Sajnos máshol, más esetekben is a bűnözők pártját fogják, hogy kevesebbet kelljen dolgozniuk.
2014. szept. 19. 21:09
 2/4 anonim ***** válasza:
57%
Igen, másutt is gyakran pártolják a bűnözőket és tusolnak el bűncselekményeket, bár a általában ezt kenőpénz ellenében teszik. Remélem minél előbb kirúgják a nyomozói állásából ezt a barmot, téged meg legalább egy évre sittre vágnak, egy kis segglyuktágító tanfolyamra a kancigók közé.
2014. szept. 19. 21:19
 3/4 anonim ***** válasza:

A rendőr nem jó fej volt, csak úgy tűnt. A törvény értelmében nem vagy köteles magadra terhelőt mondani. Nem a rendőr nem foglalkozott a többi sértettel, hanem neked nem kötelességed elmondani.

Amikor te kimondtad volna jegyzőkönyvbe, hogy igazából 9 embert csaptál be még akkor is írásban figyelmeztetni kellett volna a rendőrnek, hogy ezt nem vagy köteles mondani függetlenül attól, hogy már kimondtad.

A rendőr nem a "bűnözőt" védte. Ellenkezőleg, jól rászedte. Akit kihallgatott az azt hitte, hogy tök jó fej a rendőr, mert 4 ügyet elnéz neki. Pedig ez volt a trükkje, hogy jó fejnek tűnjön, és a másik 5 csalást meg kihúzza nagyon részletesen belőled. Gondolom bekaptad a horgot.

Arról nem is beszélve, hogy a többi 4-ről lehet neki is tudomása van, csak nem akarta egyszerre mindet közölni, nehogy ne tegyél vallomást.

Ne aggódj, hamarosan a többi ügyében is kihallgatnak.

2014. szept. 20. 01:45
 4/4 anonim ***** válasza:
59%

azért vagy balfac, mert amit úgyis tud a rendőr, azt be kellene aljad

bár tök mindegy, akkor is ennyit kapsz büntetésre, ha csak 5 el vádolnak.

ha csak ennyi van, semmi gond nem lesz - egy felfüggesztett. Majd lejár, és akkor tiszta lesz az erkölcsid, de a legközelebbi ballépésnél ott lesz a priusz.

2014. szept. 20. 18:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!