Gázpisztoly és alkohol. Ha iszok egy arany ászokat akkor sem viselhetem magamná az utcán? Mi a határ? Avagy zéró tolerancia van ezzel kapcsolatban is? Viselési engedélyem van.
A Korm rend. 38. § (1) bekezdésének c)
pontja alapján „a lőfegyver, gáz- és
riasztófegyvert tartó személy fegyverét
nem szállíthatja, nem viselheti és nem
használhatja szeszes italtól befolyásolt
állapotban, illetve, ha szervezetében
kábítószer, illetve pszichotróp anyag van”
Ezt olvasd el:
Nem zéró tolerancia.
Alkoholos befolyásoltság alatt nem viselheted, nem szállíthatod és nem használhatod.
Az alkoholos befolyásoltság jogilag 0.50 ezrelék felett van. Tehát elméletileg ha 0.50 ezrelék alatt van a vér-alkohol szinted akkor azt még megúszod.
Viszont két probléma van: Az egyik hogy ha még 0.50 ezrelék alatt vagy akkor is rohadt nagy herce hurca lesz belőle. Másrészt véleményem szerint aki vezet, fegyver van nála/használ, vagy egyéb tevékenységet végez amihez fontos a józan ész az ne igyon egy cseppet sem.
Tudom hogy ez nagyon "szentül" hangzik, csak sajnos nagyon sokan nem tudják tartani a mértéket. Gondolom mindenkinek ismerős az a szituáció amikor a barát azt mondja hogy: "ahh, csak 1 pohárral", nem sokkal később pedig tajtrészegen dülöngél ki a kocsmából.
A valóság azért nem ilyen és szerintem túlspilázod (spilázzátok).
Ha nálad van a fegyver, ne igyál túl sokat. Ha nálam van fegyver, maximum 2-3 sört iszom.
Ha megtámadnak és önvédekezel akkor
1. Nem kihívod a rendőröket, hanem elfutsz.
2. Ha mégis megtalálnak a rendőrök, akkor ha nem bűzlesz kiba-.szottul az alkoholtól, akkor nem fognak rajtad tesztet végezni.
Tapasztalatok: 6 éve hordok gázpisztolyt, gyakorlatilag minden nap. 1000 féle élethelyzetben és helyen volt már nálam gond nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!