A mostani párom ex-e, akivel közös lakáshitelük van, megházasodott. Hogy alakulnak ilyenkor a jogai a volt barátnőnek?
Figyelt kérdés
Szóval 2 évvel ezelőtt lett vége a kapcsolatnak. A hitelt azóta csak a párom fizeti. A kapcsolatot nem tartják, csak egy neki érkező hivatalos levélről tudjuk a névváltozás miatt a házasságot.Tarthat még igényt a lakás felére? vagy már mióta nem fizeti a közös hitelt, azóta sincs joga hozzá? milyen módon lehet kizárólagosan a párom tulajdona a lakás?2014. szept. 18. 12:01
11/16 A kérdező kommentje:
9-es válaszoló! értem a barát-barátnő megfogalmazást.... de nem ők az egyetlenek, akik így vettek fel lakáshitelt az ismerettségi körömből ám! szóval nem egyedi eset, szerintem. (máshol az egyik fél lemondott a részéről, a lakásban maradó fél pedig kifizette a részét)
2014. szept. 18. 12:48
12/16 anonim válasza:
"5-ös válaszoló! azért jó lenne tudni, hogy beállíthat e egy nap az ex a lakásba, hogy "elfoglalja" a felét.... tudom, kis valószínűsége van ennek.... főleg hogy nem is tartják a kapcsolatot.... és a nő lépett le....."
Ha nincs oda bejelentve, nem mehet be. Persze tulajdonosként ezt könnyen korrigálhatja is. Egy kolléganőm van hasonló helyzetben, ő az, aki egyedül fizeti buta fejjel, míg az ex várja, hogy leteljen a hitel. Ő még kint kijelentve onnét, és kolléganőmnek jogi tanácsadáson mondták, jelentse ki onnan, mert ha 3 (vagy nem tudom mennyi) hónapnál több ideje nem lakik életszerűen ott, kijelentheti. Persze a tulajdonjogra ennek nincs hatása.
13/16 anonim válasza:
A 100%-os tulajdonjog akkor lesz meg ha az 50%-os tulajdonos kivásárolja. A hitelt nem kell lezárni ehhez. A banknak jelzálog joga van (valószínűleg) az ingatlanon, tulajdonjoga nincs.
14/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm -es és -as válaszolók! hasznos infókhoz jutottam :)
2014. szept. 19. 07:37
15/16 A kérdező kommentje:
*12-es és 13-as (boccsi!!!!) beragadtak a billenyűk
2014. szept. 19. 07:38
16/16 anonim válasza:
Felújítással lehet tulajdonrészt növelni, ha nő vele az ingatlan értéke, csak ti fizettétek, akkor kérhetitek. Egyébként a hiteltörlesztésben való részvétel nem befolyásol semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!