Ha kapok egy idézést a volt albérleti címemre és az újba, már régen bevagyok jelentkezve, felelősségre vonhatnak ha nem jelenek meg mivel nem kapom meg az idézést vagy lenyomozzák a bejelentett címemet és oda küldenek egy új idézést?
Figyelt kérdés
Történetem a lányom nagykorú kétéve nemtart velem kapcsolatot mivel az apja eddig fizette a gyerektartást ,ettől a hónaptól nem akarja anyagi okok miatt a lánynak nincsen még szakmája ,most próbál engem elővenni,h rokontartást fizessek .Mivel a régi albérleti címemet tudja a bejelentettet nem ,és a régire kapok idézést akkor előállítathatnak pl:rendőrséggel ha nem jelenek meg a bíróságon mivel nem kapom meg a levelet vagy lenyomoznak és kiküldenek az uj címemre egy értesítőt.Sajnos én megpróbáltam mindenféleképpen a két év alatt lányommal kapcsolatot teremteni ő nem akar.Annyi oka van rá h rólam és az apjáról sokat hazudott hivatalos helyen h kollégiumba juthasson mint szegény rászorult gyerek és államilag amit lehet megkapjon,hát ez sikerült neki .Az apjával is akkor találkozott a két év alatt amikor átvette a pénzt.max 5 percre.2014. szept. 18. 08:07
1/1 anonim válasza:
1. Köteles vagy a címed változását 30 napon belül bejelenteni. Bírság jár azért, hogy ezt nem tetted meg.
2. Ha nem tudnak sehogy sem elérni, akkor ügygondnokot rendelnek ki neked, aki ellen lefolytatják a pert. Ez az ítélet is ugyanúgy végrehajtható lesz, mint ha ott lettél volna. A végrehajtó meg majd úgyis megtalál.
3. Alperesként nem vagy köteles elmenni, tehát, ha át is veszed az idézést, akkor sem fognak rendőrt küldeni érted, viszont megint csak hoznak simán ítéletet a távollétedben (és akkor még ügygondnok sem kell, mert a "nem kereste", vagy "átvételt megtagadta" jelzés is érvényes idézés), hanem simán lemegy a per nélküled. Innentől megint csak végrehajtó, aki megtalál...
Ügyvédjelölt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!